Siste ­nytt ­rundt ­omkring ­i ­Fishspot

Uavhengige meldinger om både både Danica og Vulgata i Engerdal. Ørreten forsyner seg med døgnfluer i Renaelva. Ørret fra Gløten og Gjedde fra Drevsjøen.

Foto: Jan Lillestu

 

I går tikket det inn flere uavhengige meldinger om at de store døgnfluene begynner og dukke opp i Engerdal.  Den fluefiskende familien Ruud-sandal slår fast at Danicen er i gang i Femundselva.  Fra Galten Gård rapporters det om at Vulgaten har begynt å røre på seg.  Da høres det ut som det blir gode forhold for fluefiskerne i både Galtstrømmen og på Galthodet.   I Engeråa er døgnflueklekkingene i full gang, for spesielt interisserte kan en legge til fisken hadde Siphlonorus på menyen i går.

 

 

Foto: Bjørnar Hansen

 

Martin Mikkelsen som er guide for Rena Fiskecamp og Bjørnar Hansen var i Rena i går kveld.  Det klekket sparsomt med Rhodani og guttene fant steady fisk.  På bildet ser vi en kilosørret som tar Martin sin Rhodai- klekker.  Det hører med til historien at fisken ordnet med slakk i fluelina så det ble ikke catch & release, bare release.  Videre går meldingene fra Rena ut på at de første Aurevilli-klekkingene har begynt på dagtid.

 

 

Foto: Peter Davidse

 

Peter Davidse tok med seg sønnen sin for å teste sin nye fiskekajakk i Gløten i Engerdal.  Det ga resultater, en fin fin ørret på 2 kg.

 

 

Foto: Hekta Fly Fishing

 

Gutta i Hekta Fly Fishing var for en stund siden i Renaelva.  De dokumenterer her at harren ikke er blitt mindre siden i fjord.

 

 

Foto: Engerdal Fjellstyre

 

Wild X besøkte i forrige uke Sørsjøen ved Drevsjøen for å teste gjeddefiske.  Her er det krokodille på kroken.

 

 

Foto: Engerdal Fjellstyre

 

Fornøyd fisker med fangst.