Sesongen ­er ­i ­gang ­på ­Valebjørgheia ­i ­Fyresdal!

Fjellørreten på Valebjørgheia er kjent for å være ivrig i bittet og av god kondisjon, og det meldes allerede om fin fangst!

Fiskebustøylen

I Fyresdal i Telemark finner du Fiskebustøylen – en gammel, idyllisk setervoll i et frodig landskap. Stølen ligger inne på Valebjørgheia, tett på natur og dyreliv, med flott terreng for fiske, jakt, vandring, bærplukking og friluftsliv generelt.

Fiskebustøylen tilhører gården Valebjørg Søndre og har kjent aktivitet datert til 1880. Fra 1916 har turister kommet hit, og i 1999 ble arbeidet startet for å bygge opp Fiskebustøylen slik den er i dag. På stølen står nå tre trivelige høystandardhytter; Fiskebu, Rundebu og Olavsbu, med totalt 18 sengeplasser. Det er også mulig å leie Båthuset, som er et romslig selskaps- og serveringslokale med en lun atmosfære.

En ny generasjon overtar

Anne og Jørund Valebjørg har drevet med turisme på Fiskebustøylen i 20 år, med god hjelp av blant annet datteren Åshild. Åshild Valebjørg jobber som oversetter, i tillegg til å bidra på familiegården og Fiskebustøylen. Nå er tiden inne for at den yngre generasjonen gradvis overtar den daglige driften. I fjor stod Åshild i spissen for å arrangere “Fiskebustøylen Fjellyoga”, og gjentar suksessen i år med to langhelger i løpet av sommeren som allerede er bortimot fullbooket. Ved årsskiftet fikk Fiskebustøylen ved hjelp av prosjektet “Fishspot Fjell-Telemark” flunkende nye sider på Inatur og Fishspot, og de selger nå både overnatting og fiskekort på nett. Fiskeentusiaster og gode stamgjester kommer igjen år etter år, og forhåpentligvis vil enda flere nå oppdage mulighetene som området har å by på!

Fiske på Valebjørgheia

Valebjørgheia er kjent for godt fiske, og med fiskekort får du tilgang til 32 vann av ulik størrelse, så her er det muligheter for de fleste! I området er det flere vann som er lett tilgjengelige fra bilveien, eller du kan følge stier til vann som ligger lenger inne på heia. Her er det rikelig med plass, så du kan få de beste fiskespottene helt for deg selv! Overnatter du på Fiskebustøylen kan du i tillegg leie fiskeutstyr, båt og kano. Hvert år konkurreres det om å ta den største fisken på Valebjørgheia, og vinneren får et gratis opphold på Olavsbu. Sesongen er godt i gang, og det er allerede tatt en fjellørret på
1688 gram! Rekorden er 2,3 kg, og med jevne mellomrom tas flott fisk på godt over kiloen.

Kom og prøv fiskelykken i vakker Telemarksnatur du også!

For booking og mer informasjon se «Valbjørgheia i Fyresdal«