Rundtur ­med ­«Trutta ­Gutta» ­i ­Fishspot

Kompisgjengen "Trutta Gutta" har et lidenskapelig forhold til fiske etter ørret med flue og reiser ofte rundt omkring i Fishspot på jakt etter gode opplevelser.

Kompisgjengen «Trutta Gutta» har et lidenskapelig forhold til fiske etter ørret med flue og reiser ofte rundt omkring i Fishspot på jakt etter gode opplevelser. Vi har fått følgende rapport fra siste rundtur:


Tekst og foto: Trutta Gutta.


Med start i Trysil og Engerdal

Da er vi ferdig med årets tur, så langt. Vi startet øverst i Trysilelva på noen fantastiske plasser på grensa mellom Trysil og Engerdal. Det var 30 grader og skyfritt, vi ble møtt med mengder av Danica spinnere, men ingen fisk av størrelse viste seg i det alt for fine været. Vi skal helt klart tilbake hit, litt tidligere og ved litt bedre fiskevær, for plassene så fantastiske ut.  Vi pakket sammen og ba om dårligere vær, og det fikk vi – resten av turen.


Trutta Gutta i Trysilelva
Danica i Trysilelva.

Vi lusket oss nordover og fikk noen dager med veldig mye vind, men i Hola, der funker det alltid. Vi hadde noen virkelig fine timer i vinden og regnet, virkelig stor harr som vaket villig og det klekket som et uvær. Tre arter, baetis, aurivilli og danica gjorde Hola levende, og Hola er virkelig enn elv man kan besøke om det er litt krevende forhold. Vi legger med en film fra i fjor for å illustrere :Truttagutta med kanonfiske i Vangrøfta


Vi var heldige og fikk mange kort i Vangrøfta i år, så turen gikk dit. For et fiske!

Selv om vinden tidvis var vanskelig og temperaturen sank til under null om natten fikk vi full klaff alle dager. Mistet telling på fisk rundt kiloen, fikk flere mange fine over en og en halv og til slutt turens peneste på land, i deilig dame på 2,3.


Trutta Gutta i Vangrøfta

I Vangrøfta var det Danica i nedre deler av elven og en annen stor døgnflue vi ikke fikk identifisert i de øvre, men mange av ørretene tok allikevel myggpupper i størrelse atten i det vanskelige været. Det klekket også noe baetis. Vi observerte bra med Danica helt til de siste dagene nå, og det er vel bare snakk om dager før det er igang i de øvre delene og da blir det kanonfiske. 


Trutta Gutta i Vangrøfta

Trutta Gutta i Vangrøfta

Trutta Gutta i Vangrøfta
Mange flotte ørret fant veien innom håvmaskene.

Mellom slagene i Vangrøfta reiste vi litt rundt til noen mindre små lureelver, spennende fiske!


Små lureelver kan gi spennende fiske. Her fra det som omtales som «Hemmeligelva».

Men mest spenning fant vi i nedre del av Vangrøfta, altså delen som ligger utenfor fluesonen og som renner ut i Glomma. Vi fikk noen veldig fine harr der, og etterhvert som vannet steg og danicaklekkingen tok seg opp, noen virkelig fine ørreter. Vi fikk flere over kiloen på noen få timer og mistet turens desidert største ørret. En bamse av en fisk hadde funnet et område den ryddet systematisk og etter mange timer med noen fantastiske nisevak tok den endelig flua vår. Det gikk galt, veldig fort. Noen få utras og snipp, snapp, snute……… Vi er usikre på om dette er ørret som kom opp fra glomma for å beite eller om det er ørret av denne størrelsen i nedre Vangrøfta til vanlig, men noe skjedde ihvertfall på høyt vann i denne elva. Helt klart verdt et besøk. 


Trutta Gutta i Os & Erlia

Rena er obligatorisk

Rena leverte som alltid, vår utsending der kunne melde om at klekkingene var igang og klarte det kunststykke å fiske seg en hel dag og kveld igjennom uten annet enn ørret i hoven. Seks – syv stykker, fine var de òg, fra kiloen og oppover.


Trutta Gutta i Rena

Vel hjemme, blide og fornøyde etter en fantastisk fisketur sitter vi likevel med følelsen at det er nå fremover det kommer til å eksplodere i Fishspot land, på grunn av den litt kalde, vindfulle og vanskelige sommeren vi har hatt så langt. Vi kommer ihvertfall snart opp igjen. 


Skitt fiske folkens !

Otto, Kenneth og Chris.


«Hemmeligelva».