Rundt ­omkring ­i ­Fishspot ­uke ­29

Antall rapporter vi har fått tyder på at det nok har vært en litt rolig fiskeuke rundt omkring i Fishspot den siste tiden. Men her er et lite knippe av de opplevelsene […]

Antall rapporter vi har fått tyder på at det nok har vært en litt rolig fiskeuke rundt omkring i Fishspot den siste tiden. Men her er et lite knippe av de opplevelsene som uka hadde å by på:

 

Bjørnar Hansen hadde en aldeles fortreffelig dag i Grimsa fluesone på lørdag. Til tross for at det blåste bikkjer og kattunger, som han beskriver det, og kun var sporadisk klekking av døgnfluer, lyktes det han å få hele 9 harr over kiloet på tørrflue. Den største for dagen var på 1,4 kg.

 

 

I Nordre Mistra var det ganske bra med vårfluer som svermet. Selv om det ikke ble noen fisk i håven så var det ikke noe problem å nyte fisketuren likevel med denne utsikten!

 

Foto: Roger Enger Lie

Roger Enger Lie har sammen med familiene vært på fjellfiske. Og når man er langt fra allfarvei, er det en av turens goder å kunne unne seg en liten ørretmiddag en gang i blant.  Fjellturen fant sted i Engerdal.

 

Kveldsstemning på Fiskevollen ved Sølensjøen.

 

Foto: Jon Erlend Sundnes

Fishspot ambasadør Jon Erlend Sundnes kunne melde om varmt vær men desverre litt vind i Renaelva denne helgen. Han opplevde fisket litt tregt på dagtid mens vårfluer ga ok fiske utover kveldene. Lite svømmepupper på natten men han fant en ørret på 1,4 kg som tok de få svømmepuppene som kom. Men så er det slik med Renaelva at slike klekkinger kan være svært lokale. Så man må bare lete. Og når svømmepuppene er i gang, betyr det lange fiskekvelder i bekmørket på jakt etter stor ørret og harr som går inn på grunna.

 

 

Døgnfluene er fortsatt i drift i elva også. En stor ignita klekking natt til søndag ga riktignok ikke særlig med vakaktivitet, mens det til gjengjeld klekket litt danica fra tidlig morgen til sen kveld som ga bra aktivitet. Jon Erlend og hans følge fanget en haug med harr, sik og mindre ørret. Henrik Leth hadde også funnet bra med store døgnfluer som han også har skrevet en artikkel du kan lese på Brakvand.com.

 

 

Guide Martin Mikkelsen hadde med en gruppe sveitsere i Glomma. De opplevde lite klekkinger og vak, så nymfe reddet dagen ganske bra! De fikk da også bra med fisk og en meget fornøyd gjeng hadde en strålende dag i elva.

Video: Henrik Leth/brakvand.com

Dette er rykende ferske bilder fra Renaelva i dag!!

 

Foto: Black Fly Eyes

Black Fly Eyes er også i Rena om dagen.

 

Om en ønsker seg en liten pause fra fiskinga anbefales et besøk til kafeen hos Rena Fiskecamp.  Rena Fiskecamp arrangerer også Dameaften med et svært spennende foredrag lørdag den 26. august.  Les mer om dette… 

 

Foto: Ole Johnny Olsen

Det rapporteres også om gode fangster i Lågen i Gudbrandsdalen.  Bilder fra fangster kan du se på facebooksiden til Fiske i Gudbrandsdalslågen.