Romenstad ­hytte- ­og ­gårdsferie ­i ­vakre ­Rendalen

Som feriegjest på Romenstad får du gode muligheter for en fisketur. Unsetåa, som ligger bare et steinkast unna gården byr på et attraktivt fiske for alle etter harr og ørret. Like i nærheten finnes dessuten også en egen fluefiskesone for de spesielt interesserte

Romenstad Gårdstunet15

Romenstad Gårdstun

Opplev Rendalen og den Norske naturen på nært hold med et opphold hos Romenstad hytter.  På Romenstad ønsker tre generasjoner deg velkommen til gards til et feriemiljø litt utenom det vanlige. Her får du leid hytter med varierende standard i et særpreget miljø på gården eller på setra.  Romenstad er tildelt Norsk Kulturarv sitt kvalitetsmerke Olavsrosa som et produkt med rotfeste i norsk kulturarv.

Vertskapet på Romenstad  formidler tradisjonen og historien som har vært på garden i generasjoner – gjennom opplevelse, historiefortelling, bygninger og mat.  Her er et levende gårdsmiljø hvor kyr, kalver, høner, sauer, kaniner, hund og katt lever gode dager.

Sierra Exif JPEG

Storslått natur i Rendalen

Rendalen byr på et fredelig og variert naturmiljø som passer svært godt for et aktivt friluftsliv. Her kan du møte rein, elg, bever og andre ville dyr på din stille ferd nedover elva. Ta fotturer på merkede stier i et meget familievennlig terreng gjennom skog og fjell.

På gården kan du også få leid kano for bruk i nærområdet. Å gli av gårde i en kano over blikkstille vann, med naturen så tett innpå, gir deg en forunderlig avstand til hverdagen. Har du familien med deg så kan barna få bli med å fôre og stelle dyra, følge dem til og fra beite, og selvfølgelig prøve melking.

Romenstad i kano på Sølna

I kulturparken kan man ta en vandring i fangsthistorie blant gamle fangstgroper som vitner om stor aktivitet for flere hundre år siden – men også rekonstruerte fangstanlegg, der du kan se hvordan fangstgropene fungerte når de var i bruk. Det holdes åpen kafe på Søvollen seter hver søndag i juli. Foruten dette kan matservering i forbindelse av overnatting eller vandring ordnes etter nærmere avtale.

Romundstad hytter samarbeider med andre tilbydere av aktiviteter i nærområdet og er behjelpelig med tilrettelegging for opplevelser i storslått Rendalsnatur. Kanskje frister det med en ridetur hos Rendalen Fjellridning?  Gården ligger sentralt til for dagsutflukter til verdenskulturminnet Røros, Aukrustsenteret i Alvdal, Skogbruksmuseet i Elverum, og Rendalens kjente severdigheter, som Jutulhogget, Bullmuseet og Fiskevollen.

Fisket

Som feriegjest på Romenstad får du gode muligheter for en fisketur. Unsetåa, som ligger bare et steinkast unna gården byr på et attraktivt fiske for alle etter harr og ørret. Like i nærheten finnes dessuten også en egen fluefiskesone for de spesielt interesserte. Det finnes en rekke fiskemuligheter innen kort avstand. Nordre Mistra, Glomma, RenaelvaSpekedalen og Sølensjøen, alle velkjente destinasjoner som tilbyr godt fiske, ligger alle innen en halvtimes kjøring fra gården. Fiskekort får du kjøpt på gården eller via fishspot.

Overnatting

Romundstad tilbyr overnatting og utleie av stemningsfulle og tradisjonsrike tømmerhus på gården og på Søvollen seter. Disse er tilrettelagt for selvhushold men matservering kan avtales med vertskapet.

Romenstad InneBarfrøstua

Barfrøstua

På gården ligger «Buloftet» (som er først på 1800-tallet) og den sjeldne «Barfrøstua» med overnattingsplass til henholdsvis fire og fem personer. Seterstua på setervollen har sju overnattingsplasser, «Misterhytta» med plass til ni, «Seterbo» med plass til fire og «Veslebua» med plass til tre.

Romenstad Seterbo

Seterbo

Priser

Leiepris avhenger av objekt og sesong. For nærmere beskrivelse av de enkelte tilbudene oppfordrer vi å besøke Romenstad hytters hjemmesider.

Romenstad inniVeslebua Romenstad setra-4

Stedsangivelse

Romenstad, Unset  GPS 011.167817Ø og 62.004470N

Veibeskrivelse

Fra sør: E6 fra Oslo til Kolomoen , deretter Rv. 3 mot  Elverum i retning Tynset til Koppang  . Ta av på Rv.30 mot Rendalen til Elvål. Ta så av mot Unset (5km). Gården ligger 200m opp for Unset grendehus.

Fra nord: E6 fra Trondheim til Ulsberg, deretter følger du Rv.3 over Kvikne til Tynset. Ta så Rv.30 fra Tynset til Elvål. Ta til venstre mot Unset (5km). Gården ligger 200m opp for Unset grendehus.

 

Velkommen til et hyggelig opphold i Rendalen