Rødalen

- Som perler på en snor

I den frodige og vakre Rødalen, nord-vest i Tynset kommune, ligger fiskevannene som perler på en snor. 15 fiskevann med ørret og røye, der de aller fleste ligger med god tilgjengelighet og nært til seterveien som snor seg gjennom terrenget mellom lavkledte morenerygger og fjellbjørkeskog.Vannene ligger i et område som geologisk er kalkrikt og som gir godt og frodig jordsmonn. Men minst like viktig for oss fiskere er at geologien gir gode forhold for ørretens byttedyr. Vannene i Rødalen er grunne og produktive. Dette gjenspeiler seg i bestanden her inne: Feit og fin fisk i god kondisjon.Tilgjengeligheten gjør at området passer godt for fiskere i alle aldre. Fjellet er alltid litt utsatt for vind så fluefiske kan periodevis være utfordrende. Men fiske med lett spinnutstyr eller mark og duppp kan gi godt fiske også under slike forhold.

Tar du beina fatt og rusler litt opp i terrenget finner du også flere vann med flott røye.Rødalen har en lang historie med utmarksbruk. Fortsatt finner man fortsatt setrer i drift, og beitedyr i utmarka. Og på tur inn i fiskeområdet, i dalsiden i vest, finnes rester etter eldre gruvedrift.

Kombiner gjerne fisketuren i Rødalen med sykkel og fjelltelt. Det gir deg virkelig rom for å ta innover seg inntrykkene og stillheten som slike, litt bortgjemte, fjelldaler kan by på.

Er man heldig så får man oppleve både villrein og lirypesteggens trillende latter en varm sommernatt.