Renaelva ­er ­åpnet ­– ­en ­etterlengtet ­begivenhet

Fredag 1. mai var det igjen klart for fiskesesong i Renaelva.

Fredag 1. mai var det igjen klart for fiskesesong i Renaelva. En for mange fiskere kjent og kjær elv der de er på jakt etter de etterlengtede fiskeopplevelsene. Elva er nå åpen for fiske på hele strekningen mellom Storsjødammen i nord, til samløpet med Glomma i sør.


Renaelva er som kjent et eldorado for fluefiske. Men fisken i elva er på ingen måte enkel å ha med å gjøre på denne tiden av året for den ihuga tørrfluepurist. Så andre metoder er langt å foretrekke i den tidlige sesongen. 

Med kaldt vann, vintertreg fisk og lite visuelle insekter, enn så lenge, er nok det beste rådet å søke ned i dypet med fiskeredskapene.


Med nymfe eller streamer kan du ha god uttelling. Likevel er det nok helst de som fisker målbevisst med Rappala eller tilsvarende som har mest hell nå til å begynne med. Er du fluefisker med tørrflue som interessefelt, kan du nok med fordel vente en stund enda da det klekkingen kan være mildt sagt sporadiske.


Men så er det jo gjerne slik at iveren og fiskefeberen river i kroppen på oss nå når sesongen er i anmarsj. Og ettersom det er blitt lettet på en del restriksjoner i forbindelse med pandemien, blir ikke suget etter å komme seg ut med fiskestanga noe mindre! Mange fiskere benyttet da også muligheten på åpningsdagen for Renaelva.


Vår faste ambassadør og Renaentusiast, Jon Erlend Sundnes kunne rapportere om at 3 -3,5 graders elv ga utfordrende forhold under åpningen. De fleste fiskene ligger på bunnen og ser ned i grusen på elvebunnen. Men det var likevel mye folk i elva, både sluk- og fluefiskere, og det var i tillegg mange som hadde tatt i bruk båtene sine.

Sundnes forteller at det ble fanget mye fisk rundt kiloet denne dagen – og at det ble fanget en skikkelig rugg av en ørret på rundt 6 kg på en av hotspotene.  Sundnes forteller også at det er fullt mulig å fange fisk selv om man ikke bruker sluk eller streamer. Kunsten er å lete etter de som er aktive – og ta et par tusen kast.

Det ga seg uttelling for Sundnes som vi ser av bildene vi har fått fra ham:


Foto: @fly_rod_river


Foto: @fly_rod_river


Det var også en gjeng som driftet nedover elva med driftebåter. Jake Semmons, André Brun, Anders Dahl-Eriksen og Odd Chr. Hagen driftet nedover store deler av elva, og tross i 3 grader i vannet, så ble det noen ørreter. Gutta fisket i hovedsak med streamer, som ofte er fint så tidlig i sesongen.

Renaelva er i hvert fall åpen, og det gledet mange fluefiskere under åpningshelga.


Fiskeguide Jake Semons med en fin Renaørret på åpningsdagen. Foto: Anders Dahl-Eriksen.


Her er Odd Christian med en av helgas ørreter. Foto: Andrè Brun / Glassklart media.


Gjedda var også på hugget.  Foto: Anders Dahl-Eriksen


André Brun med gjedde tatt på streamer. Foto: Anders Dahl-Eriksen