Atnavassdraget. Foto: Bjørnar Hansen

Har ­du ­prøvd ­fisket ­i ­Stor-Elvdal?

Stor-Elvdal er et eldorado for sportsfiske omkranset av variert natur med rike fiskemuligheter. Liker du vandring i fjellets åpne vidder eller vil oppleve skogens mystikk er Stor-Elvdal noe for deg. Her vil […]

Stor-Elvdal er et eldorado for sportsfiske omkranset av variert natur med rike fiskemuligheter. Liker du vandring i fjellets åpne vidder eller vil oppleve skogens mystikk er Stor-Elvdal noe for deg. Her vil du finne et fiske som passer for alle, alt fra tilrettelagte fiskeplasser nært vei til fjellfiske hvor du må ta beina fatt.

Glomma fiskeforening tilbyr ett felles fiskekort som dekker hele 50 gode fiskevann og mer enn 90 km elvestrekning. Glomma er trolig det fisketilbudet de fleste kjenner til, og blant fluefiskerere er høstfiske ved Koppangsøyene en kjær foretredelse. Området er spennende og variert, med alt fra stille dype partier, til mange mindre elvefall og stryk. Glomma holder mye fisk og stor fisk. Og hvert år besøker sportsfiskere fra hele Europa elva på jakt etter spennende fiske og flotte naturopplevelser. Men glem ikke at fiskeområdet har en rekke store og små vann i skogsmark og fjellterreng. I de aller fleste vann finnes ørret, ofte i sameksistens med andre arter som røye eller abbor. Flere av vannene holder også riktig så stor ørret og kan gi deg opplevelser for livet.

Trivsel ved elva med bål og kaffe.

Foto: Tørt Fly Fishing/www.tortflyfishing.com

 

Lengst nord i Stor-Elvdal finner man Atnavassdraget, som med sitt fiskekort, gir deg tilgang til fiske etter ørret, røye og harr i sine om lag 50 vann, og 150 km elver og bekker. Området forvaltes av Atna Fiskeforening og Sollia Fjellstyre. Mange av vannene er små men likevel svært så interessante, og med Rondane som bakteppe vil fisketuren være reddet uavhengig av fiskeresultat. De små og krystallklare fjellelvene deres er også verdt et besøk. De innbyr til «spotfiske», på jakt etter den lettskremte ørreten som skyter over lys sandbunn om man er uforsiktig, eller den mer forsiktige fisken som lurer dypt i hølene der elvene renner raskere.

Det anbefales å kombinere fisketuren med kanopadling i Glomma eller Atnavassdragets stilleflytende områder.

Atnavassdraget. Foto: Bjørnar Hansen

Foto: Bjørnar Hansen/Fishspot

 

Stor-Elvdal er innfallsporten til Rondane Nasjonalpark og langs Nasjonal turistvei Rondane vil man oppleve mange spennende aktiviteter. Her finnes også en rekke overnattingssteder som vil ta deg imot med sine gjestfrie armer.

 

Foto: Tørt Fly Fishing/www.tortflyfishing.com