På ­fisketur ­til ­Alvdal?

I Alvdal kan du oppleve både godt fiske og flotte naturopplevelser. Alvdal har mange elver, bekker, tjern og sjøer som kan by på et variert fiske etter både ørret, harr, sik, røye, abbor og gjedde. Her finner du både fiskemuligheter som ligger i flotte turområder både i fjellet og i kulturlandskap. Her er mulighetene er mange og varierte.

I Alvdal kan du oppleve både godt fiske og flotte naturopplevelser.  Alvdal har mange elver, bekker, tjern og sjøer som kan by på et variert fiske etter både ørret, harr, sik, røye, abbor og gjedde.  Her finner du både fiskemuligheter som ligger i flotte turområder både i fjellet og i kulturlandskap.  

I Alvdal kan du løse et felles fiskekort som gjelder for en stor del av fiskemulighetene i kommunen.  Fem fiskeområder inngår i felleskortet. Det finnes en rekke vann, elver og bekker og det er stor sjanse for at du får være for deg selv de aller fleste steder. Her har du noen inspirerende bilder og noen forslag til hvor du kan overnatte.

Gjennom Sølndalen renner elva Sølna via Breisjøen til den når utløpet i Folla. Fiskemulighetene i Sølndalen kommer man til via en åpen bomvei som snirkler seg gjennom et nydelig seterlandskap Dalen, også kjent som Alvdal Vestfjell, er et populært turområde som er relativt lite berørt av inngrep.  Fjellområdet huser både ørret og røye i alle størrelser og er vel verdt et besøk. Ta gjerne med kano eller kajakk og opplev den langstrakte Breisjøen. Her ligger det også en turisthytte som er åpen deler av året.

Trekker man ned fra fjellet igjen og ned dalførene, finner man elvene Glomma og Folla. Folla har sitt utspring i høyfjellet sør for Dovreplatået, der den videre renner gjennom den brede Folldalen til den munner ut i Glomma ved Alvdal sentrum. Begge disse elvene ligger forholdsvis lett tilgjengelig og byr på flere mil med fristende fiske på gode bestander av harr og ørret. Glomma kan i tillegg tilby et godt fiske etter gjedde og sik på sine områder. Ønsker man å fiske i vann finnes det også gode muligheter for det. Heriblant er det verdt å merke seg det næringsrike og produktive fiskevannet Strålsjøen, og det mer barnevennlige fisket på Kvebergstjønna.

Overnattingsmuligheter
På reisen i Alvdal er det mange muligheter for korte eller lengre overnattinger på forskjellige steder. Et av disse stedene er hos Sandli, hvor fiskere, turgåere og faste gjennomreisende vært hyppige gjester gjennom 50 år. Stedet berømmes for sin gjestfrihet og gode service. På Langodden gård kan man bo i hytter eller på egen campingplass i et ekte gårdsmiljø med østerdalstradisjoner og nærhet til turvennlige skog- og fjelltrakter like ved bredden av Glomma. Mens man hos Gjelten Bru Camping kan bo på en rolig familiecamping med hytter og tilrettelagte campingmuligheter like ved Folla. Alle disse overnattingsstedene ligger i nær tilknytning til de mange fiskemulighetene som Alvdal tilbyr og er gode utgangspunkter for en herlig fiskeferie.