Henningsmoen ­i ­Dalsbygda

Din bolig på Henningsmoen stammer helt tilbake til først på 1700 tallet. Stabburet som står på gården stammer fra 1648, så dette er en av Dalsbygdas eldste gårder.  Gården ligger kun få […]

Din bolig på Henningsmoen stammer helt tilbake til først på 1700 tallet. Stabburet som står på gården stammer fra 1648, så dette er en av Dalsbygdas eldste gårder.  Gården ligger kun få meter fra elva Vangrøfta. 

 

Huset du nå bor i stammer helt tilbake til først på 1700 tallet. Stabburet som står på gården stammer fra 1648, så dette er en av Dalsbygdas eldste gårder. Som gjest på Henningsmoen kan du overnatte i gamle omgivelser, med moderne goder. Elva Vangrøfta ligger kun 50 meter fra gården, og er et fiskeeldorado for deg som leter etter storørret.

 

Det var drift på gården frem til 1989, da ble dyrene levert, og gården sto tom og forlatt til 2010, da begynte oppussingen av hovedhuset. Vedskål ble bygd, og hovedhuset ble bygd sammen med det huset du kan leie. Gården har vært i familien Henningsmo i alle år. Hovedhuset på gården er flyttet 2 ganger, før det ble plassert der det står i dag. Det ble opprinnelig satt opp på bakketoppen bak huset, før det ble flyttet til elvekanten, for så og bli plassert her det står nå.

 

På rommet finner du kaffetrakter, kjøleskap, engangskopper/asjetter/bestikk, skjærfjøl, brødkniv, ei familiekøye med plass til 3, og ei enkeltseng.

Du er som gjest her velkommen til og bruke vaskerommet nede. Der er det dusj, wc, utslagsvask, vaskemaskin, tørketrommel, hybelkomfyr, og snorer i taket for tørking av våte klær. Håndklær og vaskepulver finnes inne på vaskerommet. Her finner du også oppvaskmiddel og ei balje du kan vaske opp kjeler/stekepanne.

Vennligst sett på utrekksvifte(bryter er merket på veggen) hvis du skal steke/koke mat.  Det er også et tørkestativ ute lokalisert bak verandaen som kan brukes på finværsdager. Vi setter pris på om du rydder ut av kjøleskapet før avreise.

 

Husets veranda med tilhørende grill og vedfyrte badestamp kan også leies utenom, da må dere bare gi beskjed om når dere skal bade, så fyrer vi opp stampen og har det klart. Pris stampbad kr 500.

Gratis WiFi.

Andre tilbud i Hedmark Fylke Andre tilbud i Os

Kart