OBS ­OBS! ­Flere ­elver ­åpner ­for ­fiske ­1.juni

Da er endelig fiskesesongen over oss. Selv om mange har startet for en god tid tilbake, er det likevel nå fremover det virkelig barker av sted. Og etter den helt fantastiske våren/ […]

Da er endelig fiskesesongen over oss. Selv om mange har startet for en god tid tilbake, er det likevel nå fremover det virkelig barker av sted. Og etter den helt fantastiske våren/ forsommeren vi har hatt i det siste (sett bort fra våre landsmenn i nord), ligger det til rette for gode fiskeforhold, til og med høyt til fjells. Det kan virkelig se ut som at fiskesesongen pr. øyeblikk ligger inntil 3 uker i forkant av hva som er «normalt».

Så det er ingen ting å vente med – Finn frem fiskeutstyret og reis på tur!

Fra 1. juni er det åpent for fiske i disse områdene: 

Elva Vangrøfta  i Dalsbygda er en elv som passer svært godt for de som ønsker å «jakte» på stor ørret. Elva har kortbegrensninger, noe som betyr at du kan være sikker på å ha mye elv for deg selv. Vi har foreløpig ikke fått noen oppdateringer omkring forholdene i elva. Men vannstand og vanntemperatur burde nå være ganske riktig.

Gromørret fra Vangrøfta

Foto: Sigbjørn Nygaard

I Grimsa Fluesone fisker man etter sprek ørret og harr under foten av majestetiske Rondane. Her finnes riktig pen, men sær, fisk . Fluesonen er omlag 18 km lang og det selges kun 10 kort pr.døgn. Elva får sitt vann fra høyfjellsområder og flom på denne tiden av året er ikke ukjent. Men ikke i år! Den er nå krystallklar og med tilnærmet sommervannføring.

Foto: Bjørnar Hansen.

Kvennan Fly Fishing er en av de beste fiskestrekningene i Glomma med hensyn til harr.  Harrbestanden i Glomma hos Kvennan Fly Fishing er kanskje den mest tallrike bestanden av harr i hele Norge.  Når gjennomsnittsstørrelsen er opp mot 40 cm så sier det seg selv hvilket fantastisk fiske en kan oppleveSona er på hele 15 km med fiskeplasser overalt og er lett å vade i. Vannstanden er i skrivende stund godt under normalen så her er det garantert fisk å få fra første dag.

Foto: Bjørnar Hansen.

Ved Nordre Mistra i Rendalen kan du oppleve stillheten i idylliske omgivelser ved foten av Sølenfjellmassivet. Elva har en ren ørretbestand og varierer fra store kulper, stryk og loner. Fisket i andre deler av Rendalen er i full gang, og i nedre deler av vassdraget har fisket vært helt uovertruffent i det siste. Og det er ingenting som skulle tilsi at fisket i denne delen av elva ikke nå skulle være på gang. Det var stokkmaursverming i området for kun et par dager siden.

Foto: Bjørnar Hansen.

Den lille elva Hola er ideel for fluefiske og fluesonen åpner nå 1.juni.  Harr og sik finnes her med innslag av ørret og gjedde. Det er bare å glede seg til fisket kommer i gang her altså, og når klekkingene av døgn-og vårfluer drar i gang for fullt.  Elva har klekkinger av Ephemera Danica. Utenfor fluesonen har vassdraget alt levert godt fiske, blant annet i Langsjøen.

Foto: Jonas Nordigårds.

De sakteflytende delene av Unsetåa, sammen med Finstadåa og Tysla er spesielt velegnet for spotting av fisk, gjerne i kombinasjon med tørrfluefiske. Her er mye ørret og harr rundt halvkiloen og en god del opp mot kiloet. I tillegg finner langt større fisk også veien hit når de vandrer fra Storsjøen. Alt ligger til rette for at fisket skal være godt fra første dag i denne elva i år.

Fluefanget ørret fra Unsetåa.

Foto: Simen Preståsen.

Nordre Rena Fluesone omfatter en strekning på ca 4,7 km med begrenset kortsalg og kun legges ut 8 fiskekort pr. døgn.  Nordre Renaelva fluesone strekker seg  fra søndre bru på Fv 667 og ned til bru ved Kvarsevja. Store deler av strekningen er rolige partier som passer bra for  både bellybåt og kano/kajakk. Elva har en stor bestand av harr der eksemplarer rundt 40 cm er vanlig forekommende og fisk opp mot 1,5 kg ikke er usannsynlig. Forholdene i elva var fine for kun et par dager siden og temperaturen var fin.

Foto: Bjørnar Hansen.

Holselva er en flott ørretelv som inviterer til både aktivt markfiske og fluefiske. Bestanden av stor, oppvandrende ørret er rik. De kommer fra Strandafjorden, som er et grunt og næringsrikt vann hvor ørreten vokser hurtig. 

HOLSELVA 1

Foto: Trond Andersson.

Videre er det også verdt å nevne at fisket i den særegne Borgundselva åpner 12. juni.  Den krystallklare elva renner igjennom frodig vestlandsnatur omgitt av høye fjell, gammelt kulturlandskap og unike kulturminner. Denne vakre elva er den øvre delen av den mer berømte Lærdalselva. Borgundselva er derimot ikke lakseførende, men har en rik stamme av brunørret.

Foto: Ørretens Rike.