Nydelig ­høstvær, ­praktfullt ­fiske

Nydelig vær gir praktfulle omgivelser, flott høstvær kan også gi fantastiske fiskeforhold i Glomma. Mellom kl. 13 - 17 klekket det knøttsmå døgnfluer som resulterte i vakaktivitet. River keeper Hein Van Aar guidet oss frem til gode steder og Lars Nilssen vekslet mellom å filme og fiske selv.

Nydelig vær gir praktfulle omgivelser, flott høstvær kan også gi fantastiske fiskeforhold i Glomma.  Mellom kl. 13 – 17 klekket det knøttsmå døgnfluer som resulterte i vakaktivitet.  River keeper Hein Van Aar guidet oss frem til gode steder og Lars Nilssen vekslet mellom å filme og fiske selv.

 

At harrfiske kan være så fasinerende hadde undertegnede nærmest helt fortrengt.  Døgnfluene som klekket var i str. krok 20.  Harren plukket nyklekte microfluer så forsiktig at det nesten ikke kunne ses.  Noen ganger var det eneste en kunne se et lite glimt av en finne uten spor etter vakringer.  Andre ganger var alt som syntes en knøttliten boble.  Ikke nok med det så var fiskene utrolig kresne på fluevalg.  Denne dagen var det kun lettdresserte no-hackle fluer i størrelse 20 som ble godtatt.  Dette var et fiske som ga mersmak og som trygt kan anbefales selv «kresne» ørretfantaster.

 

Hein Van Aar og Lars Nilssen i ivrig fagdiskusjon om harrfiske.  En ørretfantast som Nilssen var litt skeptisk til harrfiske, men skiftet mening.

 

Det var godt med vak, men en måtte virkelig se godt etter.  Oftest var det mange vak å se samtidig.  Ingen tvil om at det er mye fisk her.

 

Ikke så lett å vite hvilken flue som er din når det er snakk om krok #20 og 7X fortom.

 

En måtte ha noen sjanser før en klarte å kroke fisk med så små fluer, men så satt den.

 

På lett utstyr blir det fight.

 

En flott Glommaharr klargjøres for gjenutsetting.

 

Den holdes opp noen ekstra sekunder til ære for kamera.

 

River keeper og guide hos Kvennan Fly Fishing Hein Van Aar.

 

Det så ut som Lars Nilssen koste seg i flotte omgivelser der han vekslet mellom kamera og fluestang.  Reslultatet kommer på VGTV.