Ny ­film ­fra ­Engerdal

Engerdal og Femundsmarka Nasjonalpark er et sted veldig mange drømmer om å besøke, men som er litt uangripelig for mange. I denne filmen forteller vi litt om både Engerdal og Femundsmarka, og […]

Engerdal og Femundsmarka Nasjonalpark er et sted veldig mange drømmer om å besøke, men som er litt uangripelig for mange. I denne filmen forteller vi litt om både Engerdal og Femundsmarka, og hvordan man best kan finne veien inn dit.

Fiske
Fiske i Engerdal lar deg velge blant 900 sjøer, tjern, bekker, elver og åer i Femund Engerdals villmark, et område viden kjent for sitt gode fiske og særegne landskap. Du finner neppe et bedre og mer allsidig fiskeprodukt i innlandet på ett og samme fiskekort. Fiskekortet gjelder hele Engerdal kommune med noen  få unntak.

landskap og natur
Femund Engerdals landskapsbilde setter rammene for mange flotte nauropplevelser.  Utsikten til kjente landskapselementer som Femunden, Sølentoppen, og Femundsmarkas særegne krokete fururagger, blokkrike morenerygger og utallige sjøer og tjern gjør turen til en opplevelse i seg selv.

Engerdal har fra naturens side en variert vassdragsnatur som huser både stor ørret, røye, harr, gjedde, abbor, sik og stor lake. Fisket her har alt du kan tenke deg, fra et villmarksfiske langt fra allfarvei i Femundsmarka – til tilrettelagte fiskeplasser for deg med begrensede beveglsesmuligheter.

Du får anledning til å forsøke fiskets ulike former blant et allsidig fisketilbud og flere områder med ulik forvaltning. Engerdal Fjellstyreforvalter fisket og driver en aktiv tilrettelegging med blant annet kultivering av fiskevann, omfattende kalking og også fiskeutsettinger i vann som ikke reproduserer.

Kom å opplev Fiske i Engerdal!