NØFF ­– ­Ikke ­lenger ­en ­fiskekonkurranse ­på ­liv ­og ­død!

Velkommen til Norsk Ørretfestival på Kvikne 28.- 30.juni. I år er reglene justert i takt med tiden, en trenger ikke drepe all fisk for å vinne.

Foto: Norsk Ørretfestival

 

Norsk Ørretfiskefestival arrangeres årlig på Kvikne langsmed Orklas bredder 28. – 30. juni. Fiskefestivalen er bygd opp rundt en svært så spennende fiskekonkurranse. Norsk Ørretfiskefestival er en festival som passer friluftsglade familier og lidenskaplige sportsfiskere.

 

Fiskekonkurransen har tre klasser: Senior, junior og familie.   Hovedpremien i seniorklassen, uavhengig om det fiskes med flue, mark, sluk eller wobbler er en fisketur til Grønland til en verdi av 20 000 med Mylla jakt- og fiskereiser! Familien med størst samlet vekt får et gavekort på Sport 1 Tynset pålydene kr 10 000,-, mens fiskeren i juniorklassen som får flest fisk stikker av med et gavekort på kr 4 000,- på Sport 1 Tynset.

 

Foto: Norsk Ørretfestival

 

I år går vi vekk fra det tradisjonelle ”hive-fisken-i-plastpose” konseptet mange fiskekonkurranser dessverre har. Å fiske opp fisken, bare for å hive den i ”likposen” oppleves meningsløst for mange, og er ikke god forvaltning. Under årets fiskekonkurranse vil derfor fisken bli veid og registrert tvert den blir tatt opp.   Etter dette er det ditt valg som fisker om du ønsker å ta med deg matfisk hjem eller gjenutsette fisken i elva.

 

Fredags kveld arrangeres en egen fiskequiz og etter fiskekonkurransen er det ”afterfish” på Vollan Gård. Her blir det live musikk, premieutdeling og servering av mat, øl og vin. Arrangementet avsluttes med ”Vollanmartnan” søndag.

 

 

Les mer om Norsk Ørretfiskefestival :  www.nøff.com
Les mer om fiske i øvre Orkla på: Kvikne elvefiske i øvre Orkla