Har ­du ­ikke ­prøvd ­Nea ­i ­Selbu ­før?

Nea i Selbu tilbyr deg ørretfiske i toppklasse i det som blant mange fiskere regnes blant Europas beste ørretelver. Opplev et spennende og lett tilgjengelig fiske etter noen riktige «ørretkubber» i flott […]

Nea i Selbu tilbyr deg ørretfiske i toppklasse i det som blant mange fiskere regnes blant Europas beste ørretelver. Opplev et spennende og lett tilgjengelig fiske etter noen riktige «ørretkubber» i flott trøndelagsnatur.

Elva Nea starter i Sylan i Tydal og munner ut i Selbusjøen i Selbu. Nea er godt kjent i sportsfiskekretser for sin gode ørretbestand og for mulighetene for å komme i kontakt med virkelig storvokst fisk. Ørret opp mot 2 kilo er ikke uvanlig her men er du riktig heldig kan du også komme borti ørret langt større enn dette også. Nea har en stor variasjon av fiskeplasser. Og blant de mange stilleflytende strekningene, de oppbygde terskeler, eller i de mange spennende dyprenner, brekk og svinger vil du garantert finne steder som passer for deg og ditt fiske!

Langs vassdraget er det lagt stor vekt på tilrettelegging.  Fisket er lett tilgjengelig med mange gode parkeringsmuligheter og merkede adkomstveger. I tillegg er det satt opp en rekke gapahuker og rasteplasser langs vassdraget, slik at du som sportsfisker virkelig skal kunne nyte en fisketur i elva.

Selbu Utmarksråd forvalter, sammen med rettighetshaverne, mye av fisket i Selbu. Dette tilbys som et felles fiskekort (Selbukortet) og gir tilgang på rimelig fiske i de fleste fiskevann og elver i Selbu. Skulle du likevel ønske å bare fiske i ett spesifikt område av kommunen, så selges det også fiskekort tilpasset dette, avgrenset til de enkelte grunneierlags områder.