Nå ­skjer ­det ­saker ­og ­ting ­på ­Varaldskogen

Rykende fersk oppdatering fra Varaldskogen: - Det klekker STORE mengder Leptophlebia Vespertina- og at Ephemera vulgata er i farta

Det er nå flotte muligheter for å komme seg ut på Finnskogen alene, med venner eller familie for å nyte Finnskogens stillhet med fiskestanga.


I dag fikk vi nemlig en rykende fersk oppdatering fra Kongsvinger Jeger og Fiskerforening, direkte fra fiskeplassene på Vinger Finnskog :


– Det er STORE mengder Leptophlebia Vespertina nå – og i tillegg har den store døgnflua Ephemera vulgata begynt å klekke.

Legger man i tillegg til at maursvermingen er like om hjørnet nå så kommer det til å bli spennende dager på Vinger Finnskog i tiden fremover.


Nyklekt vulgata på Vinger Finnskog i dag, 26.mai. Foto: Ståle Opberget.

Vulgataen har satt seg til i omkringliggende vegetasjon i påvente av den siste transformasjonen. Foto Ståle Opberget

Fisket har etter sigende allerede vært godt på Finnskogen. Senest i går kveld var en ørret på omlag 2,5 kg innom håvmaskene.


Skogsørret på ca. 1 kg fra sist helg. Foto Ståle Opberget

Kongsvinger Jeger og Fiskerforening gjør nå i skrivende stund en oppdatering av gapahuker og bålplasser. Og langs noen av vannene rehabliteres kloppene så det blir enklere å ferdes.

Tidligere i mai ble det satt ut 1000 ørret mellom 500 g til 2,5 kg fordelt i de ulike vannene foreningen disponerer.


Finnskogen er preget av skogens stemning og mytiske skikkelser. Om det er noe i lokal overtro skal være usagt, men oppfordringen fra foreningen er enkel nok:

«Husk å stell pent med skogsfruen, det vil gi deg bedre fiske»

Stille vann på Varaldskogen i helgen. Foto Ståle Opberget