Fishspot ­på ­besøk ­i ­Selbu

For oss i Fishspot er det viktig å bli litt bedre kjent med de fisketilbudene vi skal presentere. Denne gangen har vi tatt oss en snartur i Selbu for å kikke litt […]

For oss i Fishspot er det viktig å bli litt bedre kjent med de fisketilbudene vi skal presentere. Denne gangen har vi tatt oss en snartur i Selbu for å kikke litt nærmere på hva kommunen har å tilby av fiskemuligheter. Og vi kan med sikkerhet si at dette er et svært interessant område for sportsfiske. Et bredt fisketilbud med mange og varierte muligheter lå som et blankt lerret foran oss. Vi har hørt mye positvt om fisket i Selbu. Forventningene var høye, tiden skulle være rett, og været spillte på lag.

 

 
Vi startet med å fiske i Nea, ei elv kjent for godt fiske etter ørret med både mark, sluk eller flue. Med så mange beretninger om godt fiske og grov fisk som vi har hørt om herfra var vi forberedt på at det skulle være mange fiskere å se. Men her var det god plass for oss å boltre oss på og vi kunne velge og vrake mellom go`plasser etter hele elva. Og i det vi kom frem til første destinasjon vaket fisken som bare det. Dette lovet godt!

 

Som de fluefiskerne vi er så var selvsagt døgnfluene i fokus, og spesielt ettertraktet er det jo å treffe klekkingene av Ephemera Danica. Og de hadde begynt å vise seg i Nea. Desverre har det vært en sen sesong også i Selbu så vi var ute litt i tidligste laget for de store klekkingene. Men om du drar NÅ så treffer du nok ganske bra.

 

Men det finnes da mange andre arter som kan vi vèl så godt fiske også. Vi opplevde små og kortvarige klekkinger av ulike døgnfluer. Mange fine fisk viste seg i overflata og vi fisket til langt på natt. Men resultatet uteble. Sen sesong må nok ta èn del av skylden for dette, men når sant skal sies, så var det kanskje egne evner det skortet mest på? For de vi fikk til å ta, enten bomma vi på, datt av, eller røyk vi. Til vår stor frustrasjon selvsagt.

 

Nea har både lange stilleflytende partier, strømnakker og bakevjer som huser utrolig fin fisk. Elva er variert og relativt lett tilgjengelig fra vei, der den snirkler seg gjennom den trange Neadalen, før den går over mot store slynger og brede seksjoner nærmere utløpet i Selbusjøen. Den har også mye overhengende vegetasjon som bidrar til skjul for fisken. Elva er regulert og i de øvre delene er det anlagt terskler som gir spennende høler og strekker.

 

Vi fikk også bli med noen lokale fiskere ut på jakt etter storgjedda. Selbusjøen har en gjeddebestand i vekst og det finnes nå en bestand med bra gjennomsnittsstørrelse. De delte velvillig blant sine hotspots. Men evnet vi å få èn eneste gjedde? Nei – langt derfra…

Men været var helt fortreffelig så vi hadde en fin dag på sjøen likevel. Selbusjøen har mange fine viker og odder der gjedda trives og kanter der den jakter ufortrødent. Men sjøen kan også vise til et godt fiske etter røye, ørret og lake. Vi observerte flere fiskere som hadde godt hell med røya spesielt denne dagen.

 

Selbu har godt med overnattingsmuligheter i nær tilknytning til gode fiskeplasser. Nedenfor ser man ett eksempel fra Selbu Camping, hvor man praktisk talt bor på bredden av Selbusjøen. Om man ønsker en litt mer tilbaketrukket tilværelse i skogsmark, med godt ørretfiske like ved, er Østrungen Friluftsleir absolutt verdt å besøke.

 

Ved Østrungen finnes et flott turterreng med mange muligheter og gjemte små perler, som det forøvrig finnes mange av rundt om i denne flotte kommunen. Med over 300 fiskevann har man litt å velge mellom. Vi fikk på langt nær anledning til å besøke alle disse, selv om vi så gjerne skulle ha gjort det. Men noen var vi innom og kikka på. Og det vi så ga mersmak. Så vi kan med sikkerhet si at hit skal vi tilbake!

 

Det er enkelt å skaffe seg fiskekort for Selbu. Enten så kjøper du Selbukortet, som gir deg tilgang på det meste av fiske i kommunen, eller så kan man velge å besøke de ulike fiskeområdene, en etter en. Kanskje er det også den beste løsningen for du trenger ta deg god tid for å få med deg alt dette!