Litt ­rundt ­omkring ­uke ­27

I denne utgaven av «litt rundt omkring» har vi følgende å by på:  Rakkenes gutta serverer oss både film og bilder fra deres prosjekt «Ten Rivers Trip», oppdatering fra oterne i Vangrøfta, […]

I denne utgaven av «litt rundt omkring» har vi følgende å by på:  Rakkenes gutta serverer oss både film og bilder fra deres prosjekt «Ten Rivers Trip», oppdatering fra oterne i Vangrøfta, Kvennan Fly Fishing viser frem stor harr fra nordlige deler av Glomma og vi skal se hvordan det ser ut på Sel i Gudbrandsdalslågen.

foto: rakkenes.com

Kjell og Lukas Rakkenes er i gang med sitt prosjekt «Ten Rivers Trip».  De har ventet på Danicaen, fått kilosørret i Trysilelva og hatt godt fiske i Rena.

 

foto: rakkenes.com

De siste meldinger tyder på at Rakkenesene har forflyttet seg videre nordover da ryktene sier at denne ørreten enten er fra Atna eller Folldal.

 

I Vangrøftdalen oppe i Dalsbygda lever Grøftoterne sitt vante liv.  Alle midler tas i bruk i påvente av å finne en vakende fisk.  En spinner har nå fått en helt ny betydning for disse gutta.  Alle foto: Grøftoterne.

 

Uavhengig av vakaktivitet går det uansett i fisk.

 

Om fisken ikke går lei av bjørkemålere så kan det bli vanskelig å friste den med andre ting.  Slik ser elva ut lang bredden enkelte steder i Vangrøfta.

 

Men i blant så dukker det opp fisk å fiske på.  Her har de klart å fange et vakkert eksemplar.

 

Og da må det selvsagt feires.

 

Tradisjon tro så avholdes årets oterturnering i krokett ved bredden av Vangrøfta.  Da Fishspot sin sak gikk i «trykken» var det ennå ikke avgjort hvem som ble årets vinner.

 

Olav må selvsagt levere ovenfor sin utstyrsleverandør av fiskeveske.  Han skryter fortsatt hemningsløst av sin joker fiskeveske og fremhever spesielt slitestyrken på produktet.

 

 

foto: Kvennan Fly Fishing

Hein van Aar fra Kvennan Fly Fishing har vært i de øvre deler av Glomma.  På en cdc caddis i str. 12 fanget han denne harren på 54 cm.

 

foto: Lågen Fly Fishing

Selsvollene i Gudbrandsdalslågen rapporteres det om gode fiskeforhold og økende klekking.

 

foto: Lågen Fly Fishing

For de som ønsker å oppleve slike scener er det bare å ta turen til Selsvollene i lågen i Gudbrandsdalen.