Litt ­rundt ­omkring ­i ­Fishspot…

Her kommer noen litt spredte rapporter fra Fishspot. Fra Galten, Harsjøen, Gjerfloen med flere...

Galten1

Tidligere i sommer var Jonas Nordigårds fra Edge Flyfishing sammen med Olle Lidesjö (Salgssjef ABU Garcia) og Olles sønn på gjeddefiske i Galtsjøen i Engerdal.  Jonas skryter uhemmet av både fiske på Galten og vertskapet på Galten Gård.  Som bildene viser ble det også storfangst på turen.

Galten2

Flott gjedde fanget på Galtsjøen.

 

Galten3

Kveldsstemning

Galten4

Ny gjedde i håven.

Galten5

Også denne er en flott fisk på over en meter.  Foruten selve Galtsjøen ligger både Isterfossen, Galtstrømmen og Galthodet i umiddelbar nærhet av Galten Gård.  Fisket administreres av Engerdal Fjellstyre og fiskekort for hele området får du kjøpt her.

 

Gjerfloen 1

Gjerfloen Fluefiske i Trysil har hatt flere fiskere på besøk i 2015 enn i 2014.  Fisket har vært noe dårligere så langt i sommer sammenliknet med 2014.  Regn, høy vannstand og mye kaldt må ta skylda for det.  Gjennomsnittlig fangst pr. fiskedag har vært 2 fisk så langt i 2015 mot 3,7 fisk pr. døgn i 2014.

 

fangststat

 

gjerfloen 2

Det finnes godt med fisk hos Gjerfloen Fluefiske, en litt tørrere og varmere sensommer/høst vil kunne gi et mye bedre fiske.

 

Harsjøen1

Jonas Nordigårds har også besøkt Harsjøen i Rendalen.  Der ble det også gjeddefangst.

 

Harssjøen2

Lunsj ved Harsjøens bredd.

 

KFF1

Bernd Ziesche har fisket sammen med Hein van Aar som er «river keeper» hos Kvennan Fly Fishing.  Denne gangen fisket de på en av de mindre omtalte strekningene av Glomma.  Her ser vi Benrd med en harr på hele 1,8 kilo.

KFF2

Den store harren tok en tørrflue.

 

Langsjøen

Til slutt må vi ta med dette bildet som Jan Ole Johnsgård fra Johnsgård Turistsenter har tatt ved Langsjøen.  Fjellet i bakgrunnen er Sålekinna.  Innløpselva til Langsjøen er Hola og utløpselva er Sømåa.