Høsttur ­til ­Langsua

Jonas og Frida fra Edge Flyfishing tok en tur til Norge for å oppleve høsten fjellheimen, og selvsagt hadde de også med seg fiskestenger.  Turen gikk til Gausdal og Langsua Nasjonalpark.  Alle […]

Jonas og Frida fra Edge Flyfishing tok en tur til Norge for å oppleve høsten fjellheimen, og selvsagt hadde de også med seg fiskestenger.  Turen gikk til Gausdal og Langsua Nasjonalpark.  Alle foto: Edge Fly Fishing

 

De innlosjerte seg hos Solset Bed & Breakfast, en gård som tilbyr utleie av rom.  Både beliggenhet, service og atmosfære fikk topp score av Jonas og Frida.

 

Frokosten hos Solset B & B.

 

Kartet studeres i bilen på vei opp mot fjellet.

 

På en tavle en passerer på vei inn til område finnes det godt med informasjon.  Det er Gausdal Fjellstyre som administrerer fisket i området.

 

Skiltinga bærer preg av det finnes gode fiskemuligheter i området.

 

Det var flere som benyttet seg av det fine været for å være på fjellet denne høstdagen.

 

Første dagen fisket de inne i Langsua Nasjonalpark.  De gikk en 3 – 4 kilometer inn til Nordåa som er renner ned i Øvre Revsjøen.  Dette er en flott fiskeelv som ligger på 1000 meters høyde.  De fikk noen mindre ørreter og så noen fine fisker.  Når de kom ned til Øvre Revsjøen så de vak etter flere fine fisker.  I Nordåa kan fisket være riktig så bra, men det kan nok variere litt hvor mye fisk som er der da den renner mellom to innsjøer.

 

 

 

Dagen etter fisket de i Dokkaelva.

 

Det ble noen mindre ørreter her også.

 

Heldigvis kan en ha det fint på fisketur selv om en ikke får de store fiskene hver gang.

 

Etter en lang dag på fjellet var det en herlig opplevelse å komme ned til Solset å få servert norsk tradisjonskost.  Her i form av spekemat.

 

Og her ekte rømmegrøt.

 

Opplevelsesmessig var både Jonas og Frida enige om at turen hadde vært en suksess.  Å kunne vandre fra vann til vann uten å se et eneste menneske er i seg selv en opplevelse.  Fiskeplassene utrolig flotte ut selv om de ikke fikk de store fiskene denne gangen.  At det finnes fin fisk i området er det ingen tvil om, kanskje det var den lave vannstanden eller rett og slett dårlig «fiskebett» som var årsaken denne gangen.  Napp og nytt tabellen over beste fisketid disse dagene understøtter det siste.  Turen i Langsua, og oppholdet på Solset, gav uansett såpass mersmak at Jonas og Frida ønsker å ta turen tilbake på sommerstid.  Dette området må rett og slett utforskes mer.

Mer informasjon om fiske i Gausdal finner du her: