Høstrapport ­fra ­Vangrøfta

Det er i skrivende stund en uke igjen av fiskesesongen i Vangrøfta. For noen dager siden var den faste «Grøftatrioen» Olav, Håvard og Sigbjørn der for å sjekke forholdene. I tillegg til fangst av fisk fikk de også mange flotte bilder. Første del med rapport og bilder kommer her.

Det er i skrivende stund en uke igjen av fiskesesongen i Vangrøfta.  For noen dager siden var den faste «Grøftatrioen» Olav, Håvard og Sigbjørn der for å sjekke forholdene.  I tillegg til fangst av fisk fikk de også mange flotte bilder.  Første del med rapport og bilder kommer her.

 

Forholdene var brukbare men ømfintlige i forhold til regn, vind, med mer.  Det skulle ikke så mye til før fisken ble skremt eller sluttet å vake. De fiskene som vaket var overraskende store. Vi hadde forholdsvis mye regn og vind som ofte gjorde «kål» på vakingen.

Det klekket en del døgnfluer i litt varierende størrelser men mest små. Det var og en en del veldig små vårfluer som noen fisker gikk opp på. Så faktisk og noen danicaer. Siste dagen klekket det store mengder med noen veldig små døgnfluer, men få fisker gadd opp og spise på dem.

En vil fint kunne få spennede fiske nå utover høsten men forholdene er mer ømfintlig enn det er i tidligere perioder.  Det er og fullt mulig å finne store fisker som vaker.  Vi fikk flere fine fisker.

 

Alle bilder: Håvard og Sigbjørn Nygård.

Bevæpnet med dyre kullstifter entret trioen Håvard, Olav og Sigbjørn Vangrøfta i Dalsbygda for årets kanskje siste fisketur.

 

Selv helt i slutten av august dukket en og annen danica opp på vannflata.

 

Ble det vindstille viste fisken seg.

 

Håvard har vadet ut i posisjon for å kaste på en fisk som inntar lunsj på et brekk.

 

Nå gjelder det å ikke gjøre feil.  Fisken er sky i det høstklare vannet.

 

Den rutinerte Håvard gjør ingen feil og fisken blir «fintet ut i pølsebua».

 

En fin grøftaørret nærmer seg håven.

 

Sigbjørn prøver å lure en fisk som har stilt seg opp helt inne ved bredden.

 

Også her møter fisken sin overmann.

 

Ikke bare godvær.  En og annen regnskur må en regne med.

 

Men ofte gir litt skiftende vær både gode foto- og fiskeforhold.

 

Bilder og info om den største fisken «Grøftatrion» fikk på denne  turen kommer i egen nyhetssak på Fishspot om ikke lenge.  Følg med!