Høstfiske ­i ­fjell ­og ­elv

Det undervurderte høst-fisket byr på flere muligheter enn du skulle tro. Dessuten er det lite som slår klar høstluft, farger, og folketomme områder. Man har muligheter bra høst-fiske etter Harr i flere større elver som for eksempel, Renaelva, Femundselva, Gløta, Isterfossen og Sømåa.

harr_femunden

Det undervurderte høst-fisket byr på flere muligheter enn du skulle tro. Dessuten er det lite som slår klar høstluft, farger, og folketomme områder. Man har muligheter bra høst-fiske etter Harr i flere større elver som for eksempel, Renaelva, FemundselvaGløta, Isterfossen og Sømåa.

rena2012_anders5

En stille høstdag i kanalen ved Renaelvas bredd. Foto: Matt Hayes

Røye og ørret
Hvis det ikke frister å fiske etter Harr, har man mange muligheter i små fjellvann etter ørret og ikke minst røya, som kan være lettere å få kontakt med nå enn ellers. Mange finner teltlivet surt på denne tiden, og da er alternativet å leie en hytte. Hyttetilbudet er veldig stort og det er nesten uten unntak rimelige priser.

Røyefiske
Glenn Hole med ei røye som får oppleve blitz for første gang (Engerdal). Foto: Anders Dahl Eriksen

Hytteliv
Den letteste måten å finne hytte på, er å søke opp fiskeområdet eller kommunen her på Fishspot, og du vil få listet opp hytter, eller andre alternativ i det gitte området.

7u2a3929

Det er deilig å kunne varme seg i ei hytte etter en dag på fjellet. Foto: Anders Dahl Eriksen

Regler
Fiskereglene er variert med tanke på hvor du kan og ikke kan fiske. I Folldal  er det generell fiskestopp 15.september. Dette gjelder også fjellvann. I Engerdal på den andre siden er det tillatt å fiske i fjellvann hele året, mens bekker og vassdrag har fiskestopp fra 1. september til 15. november, med unntak av harrfiske.

Fiskeregler er sammensatt, oppdelt og generelt litt vanskelig å finne, spesielt med tanke på fjell- og skogsvann, og enda vanskeligere på høsten hvor det er lokale regler, unntak og endringer. De generell fiskeregler finner du lettest på Fishspot, men vi anbefaler likevel å undersøke hos lokale fiskeforeninger eller fjellstyrer, for å undersøke om det finnes lokale unntak eller regler.