«Grøftsesongen» ­over ­for ­i ­år

Når dette skrives er det kun timer igjen av årets fiskesesong i Vangrøfta. En ganske merkelig sesong i forhold til «klekke-» og fiskeforhold.

Når dette skrives er det kun timer igjen av årets fiskesesong i Vangrøfta.  En ganske merkelig sesong i forhold til «klekke-» og fiskeforhold.

 

Det har vært en sesong preget av «mot normalt» i Skrukka i år.  Uker som normalt gir godt fiske har til tider vært dårlige.  «Mot normalt» var det gode forhold i siste del av juli og mya av august.  En sen vår gjorde at mye av klekkingene i siste del av juni og i begynelsen av juli uteble.  Dette er normalt en svært god tid.  Mange fiskere som hadde lagt fiskeferien til Grøfta i denne perioden ble nok skuffet.  Mange av fiskerne som kom på besøk utover sommeren hadde grunn til å være fornøyde.  Da kom  døgnflueklekkingene ordentlig i gang.  Danicaen begynte å klekke først helt i slutten av juli.  Dette er normalt tre uker etter «termin»!   Prissystemet som er satt i forhold til «primetime» og «billigsalg» må nok vurderes da det i år stort sett var best fiske når kortene var billigst!  Dette er jo vanskelig å spå på forhånd og i år ble det jo totalt bom.   På slutten av sesongen har det vært mange dager med gode forhold der det har vært lett å finne vakende fisk av flott størrelse. Ikke nødvendigvis så lett å få de til å ta, men fisken viser seg og byr på utfordring og spenning.

 

Her kommer Del 2 av bildekavalkaden fra trioen Håvard, Sigbjørn og Olav.
Det ryktes også om at det er filmsnutter på gang.

Håvard og Olav kikker etter vak.  Med seg på laget har de Carl Zeizz, dette er gutter som går grundig tilverks.

 

Og den som leter, og har tålmodighet, finner!  Her blir en døgnflue satt til livs av en prikkete dalsbygding.

 

Etterpå ble fisken lurt til å smake på «døgnfluene» fra flueboksene.

 

Håvard kjører stor fisk.  Legg merke til de nyinnkjøpte «avklipte» fingerhanskene!  Dette skyldes at Håvard har forbredt turen til Vangrøfta med inngående studier av ørretvideoer fra New Zealand (Her bruker de store gutta slike håndplagg).

 

Håvard med resultatet.  En vakker fisk i underkant av 2 kilo!

 

Da er det lov å dra på smilebåndet.  Gratulerer!

 

Olav har funnet vakende fisk.  Det er svært viktig at en har blikket stødig festet mot den vakende fisken hele tiden mens en nærmer seg.  Dette gjør alle fluefiskere uten at de bevisst tenker over det.

 

Så gjelder det å presentere kunstverket perfekt.  Kunstverket består ofte av noen fjærstråler og garn med vanskelige navn knyta fast på en bitte liten krok.  Sent i sesongen er det slik at dersom en gjør en liten feil her så slutter fisken å vake.

 

En flott ørret kan fremvises til fotografen.

 

Også noen andre fiskere besøkte Vangrøfta på tampen av sesongen i år.  Mer om hvordan det gikk kommer …

 

«Kjendisfisker, statist 1 (Dagros), statist 2 (Litago) reggisør og filmer, og vakende fisk (vakringer til høyre) i samme bilde!  Mer om dette kommer…