Grimsa ­Fluesone ­– ­utfordrende ­og ­vakkert

Er du klar for utfordrende fiske i spektakulære omgivelser? Da er fluesonen i Grimsa stedet for deg.

Du driver ikke med fluefiske etter sky ørret i Grimsa fordi det er lett. Du driver med det fordi du aldri blir utlært. Det vet det er mye mer givende å endelig klare å lure en vanskelig fisk, enn å håve inn fem enkle.

Legger du nok penger på bordet kan du kjøpe deg en stor ørret. Det er bare å reise til Island, Kola, New Zealand eller lignende drømmedestinasjoner for fluehuer. Det er gøy det. 

Men du kan ikke kjøpe deg en stor fisk i Grimsa. Det er rett og slett ikke sånn det foregår. 

Har du lurt en av de svært sky ørretene i elva, har du faktisk bare deg selv å takke. Ikke lommeboka.

Grimsdalen er en av Norges vakreste seterdaler og ligger ved foten av Rondane, som forsyner elva med kaldt og isklart fjellvann. Foto: Bjørnar Hansen
At grimsafisken er utfordrende å få, gjør gleden større når du først har fått det til. Foto: Bjørnar Hansen

Elva er relativt rask. Bunnen består hovedsaklig av grus og småstein, med innslag av sand og grunnfjell enkelte steder.

Beveg deg sakte, hold god avstand til elva og gå oppstrøms. Og ta deg veldig god tid til å studere elva. Bruk øynene mer enn du bruker stanga, så øker sjansene for at du ser fisken før den ser deg. Da er det nemlig som regel for seint – i hvert fall hvis det er ørret.

Husk at det kan stå stor fisk nær land. 

Mesteparten av smeltevannet som skal ned i Grimsa kommer fra høyfjellet, og elva er betydelig seinere ute enn for eksempel Vangrøfta i Dalsbygda.

Fluesonen er 18 km lang og det selges kun 10 fiskekort per døgn. Du får med andre ord godt med armslag. Kortsalget starter 1. mars kl. 09.00.