Grimsa

Gøy ­i ­Grimsa!

Det er mange fine elver i Norge, og det kan ofte være vanskelig å velge seg en når målet er å fiske aure og harr med fluestang. Da Christian Beheim Rosvoll fra […]

Det er mange fine elver i Norge, og det kan ofte være vanskelig å velge seg en når målet er å fiske aure og harr med fluestang. Da Christian Beheim Rosvoll fra Askøy og undertegnede skulle ut på tur, ble vi til slutt enige om å prøve Grimsa i Folldal.

 

Fluefiskesona i Grimsa blir av noen omtalt som en perle i Folldal, og vi er så absolutt enige i denne beskrivelsen. Hva er vel bedre enn å fiske stor aure og harr i smeltevann fra Norges første nasjonalpark? Med Rondane i bakgrunnen skulle dette vise seg å bli noen veldig fine dager i en nydelig elv.

 

 

 

 

Vi brukte litt tid på å bli kjent med elva, men vi måtte ikke lete lenge før vi fant fisk som vaket. Det tok heller ikke veldig lang tid før vi hadde fisk på veg inn i håven.

 

 

 

Det er nok mer harr enn aure i Grimsa, men snittstørrelsen på harren i elva er meget god, og vi fikk flere fisker over 50 cm.

 

 

 

Fluesona i elva er omlag 18 kilometer lang. Vi rakk selvsagt ikke over alt dette, men det har vi store planer om å gjøre ved senere anledninger. Vi brukte noe tid på å gå langs elva, og vi brukte noe tid til å vente på vak. Det vi måtte vente lengst på, var vakende aure. Disse var ikke veldig lette å finne, mye på grunn av at vi ikke fikk oppleve de helst store klekkingene i løpet av vår tur. Det var også vanskelig å se vakene i elva på grunn av en del vind, men om du venter litt, kan belønningen være relativt god.

 

 

 

Vannet i elva er krystallklart, og dette er nok en av grunnene til at auren i Grimsa kan være veldig sky. Dette er også en god grunn til å holde seg på land lengst mulig når en er på jakt etter fisken med de nydelige prikkene. Det er ikke alltid lett å finne fisk i en ny elv, men litt venting er jo tross alt litt av sjarmen med fluefiske. Ventingen blir også relativt for glemt når stangen bøyer seg.

 

 

 

Christian fikk æren av å ta turens fineste aure. Denne tok han på en liten døgnflueimitasjon i krokstørrelse 18. Dette var rett og slett en nydelig fisk.

 

 

 

Vi fisket både med nymfer og tørrfluer. Vi tok mest harr da vi fisket med nymfer, men harren i Grimsa takket heller ikke nei til det vi hadde i tørrflueboksene våre.

 

 

 

Det er aldri kjedelig med stor harr, og om det ikke hadde vært for andre plikter, hadde vi kanskje fremdeles stått i denne herlige elven.

 

 

 

Om du enda ikke helt har bestemt deg for hvor du skal fiske i ukene som kommer, eller om du allerede nå har startet planleggingen av neste års fisketurer, ta med Grimsa i vurderingene. Jeg og Christian planlegger allerede nå neste års fisketurer. Og ja, det blir nok en ny tur til Grimsa. Dette er en perle i Folldal!

 

Øystein Enghaug Solstad