Godt ­nytt ­fra ­Renaelva

Det klekker fint i Rena nå. Om kvelden kan du oppleve både klassisk puppefiske og spinnerfall av Ephemera danica!

Selv om sesongen har vært ganske treig i store deler av landet, har vi nå virkelig kommet i gang med sommerfisket i Renaelva.

Rena Fishcamp melder om at det har vært gode klekkinger av danica fram til nå, og at spinnerfallene fortsetter i dagene framover. Får du en varm kveld med vindstille er Rena stedet å være i tiden framover.

Danica på frammarsj

Den store døgnflua Ephemera danica var tidligere som regel å finne i de nederste stilleflytende delene av elva. Nå rapporteres det om klekkinger som gir vakende fisk betydelig lenger opp enn det som var normalt tidligere. Dette kan bli veldig interessant (for å si det mildt) i årene framover, hvis danicaen fortsetter å etablere seg i stadig nye områder.

Dette er en utvikling man også har sett for den andre store døgnflua vår, Ephemera vulgata.

Pupper!

Men selv om danica er et spennende insekt, blir det ikke høysommer i Rena før vårfluepuppene begynner å pile stripende i overflaten i de mørkere timene. Og det har de allerede gjort en liten stund.

Det meldes om høye temperaturer godt opp på tjuetallet i uka som kommer. Hvis det varselet slår til er det godt vite at vanntemperaturen i Rena svært sjelden blir for høye.

Husk også at de største ørretene gjerne står veldig nært land når mørket senker seg.

Kast og kast!