Tett ­på ­Fishspot ­uke ­29

Det har vært tørt og varmt med vanskelige forhold de fleste steder. I stedet for å rapportere om bedrøvelige forhold fra foriige uke har vi valgt noe så dristig som å spå neste uke med hjelp av lokalkjente. Her kommer første og kanskje enste utgave av "Tett på Fishpot neste uke.

fjell-dude (8 of 1)-2
Foto: Anders Dahl Eriksen

Det har vært tørt og varmt med vanskelige forhold de fleste steder. I stedet for å rapportere om bedrøvelige forhold fra forrige uke har vi valgt noe så dristig som å spå neste uke med hjelp av lokalkjente. Her kommer første og kanskje enste utgave av «Tett på Fishpot neste uke.

Med tørre og varme forhold har det beste fisket vært i fjellvann og større innsjøer, og ikke minst stabile elver som Renaelva. Men nå med siste dagers regn, og mer i vente, tror vi forandringene vil komme til det bedre. Vi spår gode gode fiskeforhold i uka som kommer.

I Renaelva kan Lars B Johansen fra Rena Fishcamp gi oss noen ord: «Det er litt lite vann men med siste vannfallet vil klekkingen øke, døgnfluer på dagen og vår-fluer på kvelden. Det er korte perioder med svømmepuppe på natta fra 00:00 – 02:00. Nymfe fisket har vært meget bra den siste uken.»

Harr_Rena_foto_Anders_Dahl_Eriksen2
Foto: Anders Dahl Eriksen

I Gudbrandsdalslågen i Selsvollene forteller Øystein Solstad om forholdene: «Jeg tror vi får bedre forhold med bedre klekking nå som regnet har komet, det er jo også tida for 2 .generasjon døgnfluer. Etter de regnskyll vi har hatt her har vakingen tatt helt av, men det har ikke regnet nok til å ha noen effekt på den lave vannstanden. Noen dager til med regn vil også se den være bra. Fjellfisket her er veldig bra nå.»

Selsvollene (8 of 1)
Foto: CoreCom Film

I Folldal forteller kjentmann Bjørnar Hansen om hva han tror vi har i vente: «Vi fikk et vannfall helgen og vannstanden doblet seg i Grimsa og var helt oppe i 10 kubikk, som nesten er normalen for årstiden. Jeg har fått rapport om bra aktivitet de siste to dagene. De største døgnfluene har vi nok sett de siste av, men mindre arter som Baetis Rhodani vil det være mye av. Vannet har vært helt oppe 17 grader, noe som ikke er bra, da fisken flytter seg til oksygenrike partier, men det er sjanse for at temperaturen går ned nå. Fjærmygg, maur og bi-bio er fluer som kan bli viktige nå. Ellers råder jeg alle til å prøve fjellvanna i Folldal.

20160707-IMG_6135
Foto: Bjørner Hansen

I Trysilelva hos Gjerfloen fluefiske kan Snorre grønnes fortelle om gode dager: her har det vært bra fiske med litt i grenseland med 17 grader i vannet. Det blir tatt mye fisk, vannstanden er på 60 kubikk, som er litt under normalen. Det går mest i vårfluer her på Trysilelva om dagen.

Overnatting-Trysil Hyttegrend-Fishspot-683

I Glomma og Kvennan Fly Fishing kan oppsyn og guide Hein Van Aar fortelle om vanlige forhold for denne, litt trege tiden på året: «Vannstanden er normal for tiden på året, jeg tviler på regnet vi får vil gjøre noen stor forskjell, da du trenger mye regn for å oppnå det. Jeg tror det ble en del caddis på kvelden fremover. Mitt forslag, og ikke mange bruker denne effektive metoden, er å bruke små streamere.»

Kvennan Fly Fishing. Foto Hein Van Aar

Fra Engerdal med Femundstraktene forteller Jan Lillestu om varme forhold: «I Engerdal det har vært varmt, med høy vanntemperatur. Skulle jeg fisket nå ville jeg fikset høyt på fjellet over 900 meter, eller store vassdrag eller store innsjøer. med så mye grunne vatn vi har er det mye vanskelige forhold med 18-19 grader. Gløta, Isterfossen og Galtstrømmen med Femundselva kan være gode da de blir foret med kaldvant fra Femunden. Det er først og fremst vårfluer som vil virke nå. Sik-fiske, for de som er interessert i det, har Gløten bra sik-fiske på stor sik.»

Femunden_foto_ADE
I Engerdal, Foto: Anders Dahl Eriksen