Fiskesesongen ­er ­ikke ­over

Det undervurderte høst-fisket byr på flere muligheter enn du skulle tro. Dessuten er det lite som slår klar høstluft, farger, og folketomme områder. Det er mulighet for både harr, røye og ørret fremdeles.

Rena2012_anders5
En stille høstdag i kanalen ved Renaelvas bredd. Foto: Matt Hayes

Det undervurderte høst-fisket byr på flere muligheter enn du skulle tro. Dessuten er det lite som slår klar høstluft, farger, og folketomme områder.

Man har muligheter bra høst-fiske etter Harr i flere større elver som for eksempel, Renaelva, Femundselva, Gløta, Isterfossen og Sømåa.

Røye og ørret
Hvis det ikke frister å fiske etter Harr, har man mange muligheter i små fjellvann etter ørret og ikke minst røya, som kan være lettere å få kontakt med nå enn ellers. Mange finner teltlivet surt på denne tiden, og da er alternativet å leie en hytte. Hyttetilbudet er veldig stort og det er nesten uten unntak rimelige priser.

glenn-3_small
Glenn Hole med ei røye som får oppleve blitz for første gang (Engerdal). Foto: Anders Dahl Eriksen

Hytteliv
Den letteste måten å finne hytte på, er å søke opp fiskeområdet eller kommunen her på Fishspot, og du vil få listet opp hytter, eller andre alternativ i det gitte området.

glenn-2_small
Det er deilig å kunne varme seg i ei hytte etter en dag på fjellet. Foto: Anders Dahl Eriksen

Regler
Fiskereglene er variert med tanke på hvor du kan og ikke kan fiske. I Folldal  er det generell fiskestopp 15.september. Dette gjelder også fjellvann. I Engerdal på den andre siden er det tillatt å fiske i fjellvann hele året, mens bekker og vassdrag har fiskestopp fra 1. september til 15. november, med unntak av harrfiske.

Fiskeregler er sammensatt, oppdelt og generelt litt vanskelig å finne, spesielt med tanke på fjell- og skogsvann, og enda vanskeligere på høsten hvor det er lokale regler, unntak og endringer. De generell fiskeregler finner du lettest på Fishspot, men vi anbefaler likevel å undersøke hos lokale fiskeforeninger eller fjellstyrer, for å undersøke om det finnes lokale unntak eller regler.

glenn-4_small

Fishspot-regler?
Vi vil benytte anledningen til oppklare en misoppfatning mange sitter med. Det er ikke Fishspot som bestemmer fiskereglene eller prisene på fiskekort. Det er det grunneierne som gjør.