Fiskerapporter ­rundt ­om ­i ­Fishspot-land.

Vi har fått inn noen korte oppdateringer fra rundt om i Fishspot den siste tiden. Kort oppsummert: Stor ørret, masse harr, familieturer, tilrettelegging og vekslende vær.

Vi har fått inn noen korte oppdateringer fra rundt om i Fishspot den siste tiden. Kort oppsummert: Stor ørret, masse harr, familieturer, tilrettelegging og vekslende vær.


Martin Mikkelsen fisker Renaelva med godt hell. Her med en ørret på 3 kg tatt på en døgnflueimitasjon. Martin forteller om veldig godt fiske og store mengder med døgnfluer av ulike slag.


Martin viser frem en muskelbunt av en ørret på 3 kg, tatt på tørrflue. Foto: Halvor Klareng.

Vårfluer og svømmepupper er også begynt å komme i gang. Det vet Martin og Halvor Klareng å benytte seg av.Lise og Roger har vært på familietur i harrland! Med variabelt vær, masse fisk og fiskeglede for store og små.

Dette er en klar oppfordring til å ta med familiens yngste medlemmer på fisketurer i sommer.
Kongsvinger JFF opplyser at det nå er flotte muligheter for å komme seg ut på Finnskogen aleine, med venner eller familie for å nyte Finnskogens stillhet med fiskestanga. Vårfluene er også i gang i skogsvannene her. De melder også at det er tatt øretter på over 2 kg i sommer. 

Det er laget nye klopper på noen av vannene og sittebenker er satt opp. Kongsvinger JFF oppfordrer til å stelle pent med «Skogfruen» for hun sies å være aktiv nå i juli.

Foto: Ståle Opberget.

Fishspots egen Jon Erlend Sundnes har vært på en liten roadtrip. Først en liten tur til Sone 7 i Lågen hvor han ga oss følgende rapport:

«Finvær, kaldt og raskt synkende vannstand. Veldig urolig, lettskremt fisk. Så ut som mange lette etter nye plasser å stå. Lite vak aktivitet på dagtid. Spennende med sightfishing med nymfe, men veldig utfordrende. Bra med vaking sent på kvelden. Mye forskjellig insekter men ikke nok av noe til at fisken ble selektiv. Knakk ingen koder».


Solnedgang et sted i Gudbrandsdalen.

Jon Erlend med en fin ørret fra Gudbrandsdalslågen

Etter en liten forflytning endte han opp i Grimsa fluesone. Men da hadde været snudd…

«Elven steg kraftig mens jeg var der. Så ingen ørret av størrelse. Regner med at de var på flyttefot. Fine Baetisklekkinger hver dag fra ca. kl 14. mye vakvillig harr. Vannstand synkende igjen på tirsdag».


Surt og kaldt vær preget Jon Erlends opphold i Grimsa.