Valebjørgheia ­i ­Fyresdal

Godt ørretfiske i flott terreng på Valebjørgheia i Fyresdal med mulighet for leie av båt og overnatting på idylliske Fiskebustøylen.

Godt ørretfiske på Valebjørgheia i Fyresdal i flott terreng. Her er det mulighet for leie av båt og overnatting på idylliske Fiskebustøylen.


Valebjørgheia og Fiskebustøylen byr på flotte turområder som preges av både svaberg og furuskog, og et innholdsrikt dyreliv.

Valebjørgheia er eit eldorado for fiske etter fjellørret. I 32 fjellvann kan du få fin fisk som er ivrig i bittet og rød i kjøttet. Rekorden er 2,3 kg, og flott fjellørret på over kiloen blir tatt med jevne mellomrom.

Fiskesesongen på Valebjørgheia varer fra isen går om våren til den legger seg igjen på senhøsten. Her er fiskemuligheter for alle som ønsker prøve seg. Det er merkede turløyper og og umerkede stier som lett kan følges for å nå de aller fleste fiskevann. Andre ligger helt inntil bilvei og er tilgjengelige for de som ikke kan gå langt.

Disse heiene kan også gi en perfekt start på sesongen for fluefiskere når de første klekkingene starter, gjerne i begynnelsen av mai.


Om du vil utforske området til fots eller i kano/kajakk er du garantert en opplevelse der du blir ett med naturen. Og fisken biter gjennom hele sesongen.


Fiskebustøylen på Valebjørgheia i Fyresdal er en gammel seterstøl med kjent aktivitet datert tilbake til sent 1800-tall.  Stølen var i bruk til tradisjonell stølsdrift fram til 1932. Fiskebustøylen drives i dag av Åshild, Anne og Jørund Valebjørg, som står klare til å ønske deg velkommen til fjells og bidrar mer enn gjerne med gode fisketips.


Om du overnatter på Fiskebustøylen får du også mulighet til å leie båt, kano og annet fiskeutstyr.


Velkommen til oss!


Fiskekort

Fiskekortet gjelder for 32 vann, nærmere angitt i fiskeregler.

Priser

Døgnkort NOK  100,-  | 4 dager NOK 200,- | ukekort NOK 300,-

Fiskeregler

  • Fiskekort skal kjøpes før fisket påbegynnes.
  • Utstrekning: Fiskekort gjelder for Krossvatn, Midtvatn søndre del, Nuvatn, Holmevatn, Åbogtjønn, Himmelstøyltjønn, Løyningtjønn, Sipletjønn, Nedre Stakkhomtjønn, Øvre Stakkhomtjønn, Laurdagstjønn, Ålvora, Rundemann, Sletteheitjønn, Maurdalstjønn, Gråstakktjønnane (8 stk), Gråndalstjønn vestre, Gråndalstjønn midtre, Gråndalstjønn austre, Tarjeistjønn, Urdvatn, Myrbutjønn nedre, Støylskrotjønn og Krontjønn.
  • Minstemål og fangstbegrensninger: Ingen begrensning.

Overnatting

Fiskebustøylen. Foto: Lars Wara.

På Fiskebustøylen finnes tre trivelige utleiehytter med høy standard: Rundebu for to, Olavsbu for fem, og Fiskebu for elleve personer. 

Hyttene ligger sentralt plassert i fiskeeldoradoet og er et ypperlig utgangspunkt for å nyte noen rolige dager i fjellet.  For mer informasjon om de enkelte hyttene og booking, følg lenker nedenfor:


Annen informasjon

Tilkomst til Valebjørgheia og Fiskebustøylen skjer via bomvei. Bomavgift pr. bil koster kr 100,-

Bomnøkkel utdeles på gården Valebjørg, like ved avkjøring til Fiskebustøylen. Ta kontakt på tlf (+47) 976 77 991 eller (+47) 415 94 057.


Veianvisning

Følg Fv. 355 Fyresdalsvegen langs Fyresvatn, enten fra Fyresdal eller Nissedal, og ta av ved skilt til Fiskebustøylen. Fra avkjøring er det ca. 6,2 km inn til Fiskebustøylen. Det går bilvei helt inn til hyttene.


Lenker

Mer informasjon finnes på Fiskebustoylen.no.

Følg oss gjerne på Facebook/fiskebustøylen eller Instagram/fiskebustoylen


Kontakt

Fiskebustøylen

Jørund Valebjørg

Telefon: (+47) 976 77 991  |  E-post: post@valebjorg.no

Åshild Valebjørg

Telefon: (+47) 415 94 057  |  E-post: aashild612@gmail.com

Anne Valebjørg

Telefon: (+47) 908 59 950 

Andre tilbud i Fyresdal Andre tilbud i Vestfold og Telemark