Svartsjøen ­på ­Kvikne

I Svartsjøen på Kvikne kan barna fritt forsøke seg på et nært fiske etter fjellørret med stang og håndsnøre. Svartsjøen er et fjellvann som huser en fin bestand av ørret som passer godt […]

I Svartsjøen på Kvikne kan barna fritt forsøke seg på et nært fiske etter fjellørret med stang og håndsnøre. Svartsjøen er et fjellvann som huser en fin bestand av ørret som passer godt i stekepanna. Ta med barna til fjells og la de få oppleve stemningen med å fiske – og kanskje til og med tilberede den på stedet. 

 

Svartsjøen er et godt utgangspunkt for mange naturopplevelser for små og store i Forollhogna Nasjonalpark.  Med lett adkomst til fjells og et fisketilbud som ligger veldig nært vei er det ingen grunn til å ikke ta med barna på fisketur. Svartsjøen ligger svært idyllisk og lett tilgjengelig til langs Plassetervegen, ca 10 km fra avkjøringen fra Rv 3. Fisket her passer godt med mark og dupp eller med spinner og sluk.

 

Ved vannet kan man også se hvordan folk bodde i fjellet før i gamma som er satt opp her . Denne er satt opp i ekte sørsamisk stil, har god plass og kan benyttes både for overnatting og dagsbesøk. Gamma er også tilpasset for rullestolbrukere og det er satt opp en utedo med universell utforming i tilknytning til denne.  Anlegget er laget som et informasjonspunkt for Forollhogna nasjonalpark.

 

Med utgangspunkt i gamma kan barna få oppleve hvordan naturen og villreinen i Forollhogna har hatt betydning for menneskene gjennom tidene gjennom en natursti i lett turterreng opp til fjellet Ruv. Langs denne får man innblikk i hvordan villreinen følger gamle trekkruter og hvordan disse ble benyttet for fangst langs de nærliggende fangstanleggene. Stien gir også innblikk i hvordan folk benyttet fjellet gjennom årstidene. Følger man stien opp på toppen finner man en flott utsikt til fjellområdene omkring. Her er det også satt opp en «veiviser» som viser navn på alle topper i nærheten. Er man riktig heldig kan man få oppleve villreinen på nært hold også.

 

Fisketips

Ørretfiske med mark og dupp 269     Ørretfiske med sluk & spinner 269

Fiskekort

Fiskekortet dekker ca 80 vatn og mer enn 160 fiskeførende elver og bekker på Kvikne.

 

Priser:

Døgn NOK 70,00 | Sesong NOK 500,00

 

Fiskekort kan kjøpes enten via: Internett eller lokale utsalg (sportsbutikker, campingplasser, turistkontor m.fl.).

Kjøp fiskekort

Fiskeregler

  • Fisketid er hele året. All ørret fredet fra 15.09 – 31.10.
  • Fiskekort gjelder for sportsfiskeredskap som flue, mark, sluk og spinner.
  • Fiskekortet er personlig og kan ikke overdras.
  • Barn under 16 år fisker gratis.
  • Brudd på fiskereglene kan medføre anmeldelse.
  • Telefon oppsyn (+47) 992 74 943

Annen informasjon

Ta med all søppel hjem. Miljøet er et felles ansvar.
Vis forsiktighet med åpen ild. Husk bestemmelser om båndtvang.
Vis hensyn til bebyggelse og allmenn ferdsel.
Husk bestemmelser om båndtvang.
Ferdsel over utmark er fritt, men skal du ferdes over innmark sommerstid må du ha grunneiers tillatelse.
Parker på anviste parkeringsplasser.

Lenker

Kvikne Fjellstyre leier ut båt og garn ved Litj Hiåsjøen.  Ta kontakt med Kvikne Utmarksråd.

Kvikne Utmarksråd | Kart pdf

Andre tilbud i Hedmark Fylke Andre tilbud i Tynset

Kart