Stangfiske ­på ­Hardangervidda ­Øst

Øvre Numedal Statsallmenning forvalter fisket i 57 vann på tilsammen 13000 da. Øvre Numedal statsallmenning ligger sentralt inne på Hardangervidda og grenser mot Telemark i sør og Hordaland i vest.

Øvre Numedal Statsallmenning forvalter fisket i 57 vann på tilsammen 13000 da. Øvre Numedal statsallmenning ligger sentralt inne på Hardangervidda og grenser mot Telemark i sør og Hordaland i vest.


Fjellstyrets viktigste oppgave er å administrere brukerrettigheter i statsallmenningene til beste for de bruksberettigede og næringslivet i lokalsamfunnet, samtidig som de skal ivareta både lokalsamfunnets og storsamfunnets naturvern- og friluftsinteresse.


Øvre Numedal Fjellstyres anbefalte fiskeopplevelser

Fluefiske

Ønsker du å prøve deg på noe av den fineste ørreten på Østlandet, kan du dra inn til Geitvassdalen. Her er det en kraftig ørretstamme som du ta opp det du orker av og lage deg de fineste retter. Maken til råstoff finner du neppe.Adkomsten er riktignok litt krevende fordi det er 3-4 timer å gå. De fleste velger å komme inn via Mårbu. Båten inn dit går fra Synken og Bendik Prestegården styrer denne. Han treffer du på 90227474.

Fra Mårbu tar du enklest turistslepa mot Rauhelleren. Da kommer du etterhvert til Numedalslågen og Geitvassdalen. Om du tar av turistslepa vestover kan du ta inn på fjellstyrehytta Jegerbu eller gå til Muran. Siste er ei åpen, stor steinbu som ligger nede ved Geitvatnet. Det er fine fiskeplasser i mange av strykene i Lågen. Helt fra øverst i utløpsoset ved Lågaros til nederste delen mot Krossvatnet. Alt rennende vann gir fiskekortet rett i på Hardangervidda Øst-kortet.


Det er også en annen mulighet for å komme inn i dette ørret-mekkaet. Enten å gå fra Tinnhølen/Trondsbu og sørover eller å ta seg inn fra Solheimstulen i Uvdal. Derfra går det ei slepe som er helt ok for sykkel. 3 mil til fjellstyrehytta Jegerbu.


Familiefiske

Nordsida av Hardangervidda er lettgått. Store deler av denne delen av vidda er ganske flat og godt egnet for de som ønsker en lett tur. Familier med barn kommer seg greit til hyttene uten store, fysiske utfordringer. Tilbudet vi har i denne delen er hyttene «Kolven» og «Bakketjønn».

Kolven ligger i nærheten av Halnefjorden og båt inn fra Halne Fjellstova er egnet innfart. Ring 53665712 for info om båtruta.


Når du går iland ved Arbeidernes Jeger- og Fiskeforenings hytte på Sleipa, har du vel 1 times gange til hytta Kolven. Det er god sti/kjerrevei vestover som du kan følge.

Rett ved hytta renner elva Sevra. Den er det fin ørret i. Fiskekort kan du kjøpe på forhånd på en rekke utsalgssteder eller på www.inatur.no 

Hyttene er normalt låst og må bestilles. Det er enkelt å bestille via fjellstyrekontoret på mail ovre.numedal@fjellstyrene.no  Det går også an å ringe 99109720, men mail blir alltid besvart.


Fiskekort

Betalt fiskekort gir rett til å drive fiske med stang (krok, flue og kastesluk, herunder ikke medregnet ståkrok) i hele Øvre Numedal Statsallmenning og rennende vann i følgende vassdrag: Lågenvassdraget fra Lågaros til Ossjøen, Heinvassdraget fra Heintjønn til Ossjøen, Djupa og Djupestubben. Alt vann i Lågenvassdraget fra Ossjøen til Pålsbufjorden/Nore og Uvdal grense. Vær oppmerksom på at enkelte strekninger er unntatt fra fellesområdet.

Se Fiskekart for Øvre Numedal statsallmenning 


Priser:

Døgn NOK 100,00 | 2 døgn NOK 150,00 | 3 dager NOK 250,00 | Uke NOK 350,00 | Sesong NOK 700,00

Kjøp fiskekort

Fiskeregler

(Utdrag fra fiskereglene. Les fullstendige fiskeregler på Fjellstyrets hjemmesider). 

  • Alt fiske er forbudt i perioden 1. oktober – 31. desember.
  • Tillatte fiskeredskaper er flue, mark og sluk (håndsnøre er ikke tillatt).
  • Fiskekortet er personlig og kan ikke overdras. Fiskekortet er ikke gyldig uten identifikasjon.
  • Barn under 16 år fisker gratis.
  • Brudd på fiskereglene kan medføre anmeldelse.

Annen informasjon

Du er på vei inn i et særlig verdfullt høyfjellsområde med unikt plante, dyreliv, natur- og kulturminner. Opptre varsomt ved ferdsel i fjellet.

Ta med søppel all hjem. Naturen er vårt felles ansvar.

Vis hensyn til bebyggelse og allmenn ferdsel.


Lenker

Øvre Numedal Statsallmenning


Kontakt

Øvre Numedal Statsallmenning | Telefon: +47 32 74 15 87 | epost: ovre.numedal@fjellstyrene.no

Andre tilbud i Nore og Uvdal Andre tilbud i Viken