Hesstjønna ­fluefiske

Hesstjønna er et lite og grunt vann beliggende i de høyereliggende skogtraktene i Sel kommune. Vannet byr på et spennende ørretfiske etter sprek fjellørret ved foten av det majestetiske Rondanemassivet. 

Hesstjønna er et lite og grunt vann beliggende i de høyereliggende skogtraktene i Sel kommune. Tjønna byr på et spennende ørretfiske etter sprek fjellørret ved foten av det majestetiske Rondanemassivet. 


Hesstjønna er et eget fluefisketilbud innenfor Sel- og Nordre Kolloen Statsallmenning.


Sel fjellstyre forvalter Sel- og Nordre Kolloen Statsallmenning. Det selges ett felles fiskekort som dekker statsallmenningen. Her finner du alt fra fine familievann, til vann for den mer kresne fluefisker.


Lett tilgjengelig område med fiskevann både ved vei, og kortere turer med en til to timers gange. Rene ørretvann finner du i den sørlige delen, med et par unntak. Området er for det meste skogkledd, men noen av vannene ligger over skoggrensen.

Ørret, røye og abbor er artene du finner her. Det tas årlig fisk på 1-2 kg i flere av vannene.  Ranglartjern er det eneste vannet med abbor, her er det tilrettelagt med en gapahuk. Inne på snaufjellet er det i hovedsak vann med både ørret og røye. Her er det bare å velge.


Fiskekort

Døgnkort NOK  100,- | Ukekort NOK 250,- | Sesongkort  NOK 430,


Kort selges på WEB, men også hos lokale utsalgssteder.

Kjøp fiskekort Rapporter fangst


Fiskeregler

(NB: Utdrag av fiskeregler for Sel Fjellstyre).

  • Kun fluefiske er tillatt.
  • Fiske kan kun skje med krok uten mothake.
  • Fangstbegrensning – 2 fisk pr fisker/dag.
  • All fisk over 35 cm skal settes tilbake.

I statsallmenningen forøvrig er det ingen fangstbegrensninger. De fleste vannene er forbeholdt stangfiske. Men garn og oterfiske er tillatt på noen vann. Barn under 16 år fisker gratis.


Annen informasjon

Vi gjør oppmerksom på at det bare er en liten del av Furusjøen som ligger i statsallmenningen, for Vålåsjøen er noe over halvparten innenfor. Når det gjelder Seks-tjernene så ligger alle innenfor, bortsett fra den sørligste der det bare er litt av vannet som hører statsallmenningen til. For Ranglartjern, Myldingtjern, Øvre og Nedre Svarttjern har fjellstyret avtaler som gjør at en kan fiske i og rundt alle disse vannene.


Fjellstyret har 3 båter til utlån.


Lenker

Hjemmeside for Sel Fjellstyre |  Fullstendige fiskeregler (2017) hos Sel Fjellstyre

Andre tilbud i Innlandet Andre tilbud i Sel