Fiske ­i ­Jotunheimen

Felles fiskekort for Jotunheimen er lagd for deg som vandrer i Jotunheimen og som vil fiske i flere vann og vassdrag i dette store området.  Dette gjør det enklere å kombinere fjellturen med fiske.  Kortet gjelder for over 60 store og små fiskevann og et titalls elver i de sentrale deler av Jotunheimen.

Felles fiskekort for Jotunheimen er lagd for deg som vandrer i Jotunheimen og som vil fiske i flere vann og vassdrag i dette store området.  Dette gjør det enklere å kombinere fjellturen med fiske.  Kortet gjelder for over 60 store og små fiskevann og et titalls elver i de sentrale deler av Jotunheimen.  Fiske i Jotunheimen kan være veldig bra men det avhenger selvsagt av værforholdene.  Kvaliteten på fisken er generelt sett av prima klasse.


Felleskortet for «Fiske i Jotunheimen» gjelder for stang og håndsnøre i de sentrale steder av hele Jotunheimen fra nasjonalparkgrensa i øst til nord om Sognefjellsveien (Rv 55) i nord, et område på over 1200 kvadratkilometer.


Å kombinere fjellturen med fiske kan gi turen en ekstra dimensjon.

Eksempel på gode fiskevann i området er Gjende*,  Bessvatnet, Langvatnet, Leirvatnet og Preststeinvatnet. De viktigste innfallsportene til Jotunheimen er Gjendeosen, Veodalen, Spiterstulen, Leirvassbu, og Sognefjellet.


*NB: Gjendeosen omhandles ikke av dette fiskekortet.


Fiskekort

Kortet gjelder for sportsfiske i sentrale deler av Jotunheimen.Se kart for hvilket området kortet gjelder. Fiskekortet gjelder ikke for Russvatnet, Gjendeosen eller Skålavatnet.


Priser:
Døgn NOK 90,00 | 3 – døgn NOK 190,00 | Uke NOK 300,00 | Sesong NOK 600,00


Fiskekort kan kjøpes på internett eller hos lokale utsalgssteder.

Kjøp fiskekort Rapporter fangst


Fiskeregler

  • Fiskekortet gjelder for sportsfiske med èn stang eller håndsnøre i sentrale deler av Jotunheimen.  Se kart for å se avgrensing av området.
  • Barn inntil 20 år fisker gratis.
  • Fiskekortet gjelder ikke for Russvatnet som er privat, heller ikke for Gjendeosen, som er privat, eller Skålavatnet som ligger utenfor tillatt område.
  • Det er fredningstid fra og med 20. september til og med 31. oktober.  I denne perioden er alt fiske forbudt.
  • Det er fiskeren sitt ansvar å gjøre seg kjent med hvilke område fiskekortet gjelder for og hvilke regler som til enhver tid er gjeldende.

Annen informasjon

Fiskekortet for Jotunheimen er en fellesordning og et samarbeid mellom Luster Austre Fjellstyre, Vågå Fjellstyre og Lom Fjellstyre.

Andre tilbud i Innlandet Andre tilbud i Lom Andre tilbud i Luster Andre tilbud i Vågå Andre tilbud i Vestland