Eksklusivt ­fiske ­i ­Urvoldsvassdraget

Fisk etter sjøørret, sjørøye og laks i enestående omgivelser. Urvoldsvassdraget har en av landets tetteste sjøørretbestander. Urvoldsvassdraget er vernet på grunn av sin unike geografi, sin uberørthet og grunnet de anadrome fiskestammene.

Fisk etter sjøørret, sjørøye og laks i enestående omgivelser. Urvoldsvassdraget har en av landets tetteste sjøørretbestander. Urvoldsvassdraget er vernet på grunn av sin unike geografi, sin uberørthet og grunnet de anadrome fiskestammene.


Hytten ligger mange kilometer fra nærmeste nabo i en liten dal der fjell reiserer seg rundt deg på alle kanter, og hvor det tar litt tid før du skjønner hvor elveløpet har funnet veien ut igjen. Hytten ligger rett ved Urvoldelven og er bygget på tuftene til en gammel gård. Det er bilvei helt frem til døren. Stedet passer for opp til 6 personer.


Fisket

Urvoldsvassdraget regnes for å ha en av de desidert tetteste gytebestand av sjøørret i Norge. Vannet er krystallklart og om høsten kan man ofte se flere hundre fisk stå som i et akvarie i kulpene. Det glassklare vannet gjør fisken sky, men samtidig legger det til rette for en svært intim fiskeopplevelse. Selv om elven er en opplevelse i seg selv tas mesteparten av fangsten i Urvoldvatnet. Dette er et sjøørretvassdrag med en del smålaks, og hvor elven passer best for enhånds fluestang eller sluk/spinner. Vassdraget er Norges sørligste med en stabil sjørøyebestand.


I den omkringliggende fjellheimen er det en rekke gode fjellvann. Noen enkle å nå, andre som ligger noen timers gange innover uberørte områder. Som regel kan du gå i mange dager uten å treffe andre folk.


Den lakseførende delen består av Urvoldelven, som renner ut i Urvoldvatnet, Urvoldvatnet på ca 2 km, og den 300 meter lange elven som munner ut i Tosenfjorden ved Ureidet. Urvoldelven renner rett forbi hytta, og er lakseførende opp til ca 500 meter ovenfor hytta. Det øverste parti av elven er stri, men med noen fine plasser for fluefiske. Etter ca 500 meter blir elven roligere, og får deretter en lang kulp på ca 200 meter med svært klart vann. Deretter blir elven igjen striere før den renner ut i Urvoldvatnet.


Våre gjester har enerett til fiske både i Urvoldelven og på sørsiden av elven ved Ureidet. Gjestene ved hytta på Ureidet har fiskeretten på nordsiden av utløpselven og med to båter i Urvoldvatnet.


Mesteparten av fisken står til en hver tid i Urvoldvatnet og tar kortere turer opp i den øvre elven. I juni og juli er det litt lengre mellom fisken i elven, men den er til gjengjeld mindre sky og enklere å få. Etter hvert som man kommer et stykke ut i august stiller det seg opp flere fisk i elven, og i slutten av agusut/tidlig september står det som ofte stimer av fisk i flere av kulpene. Selv om man står og kikker på hundre fisk kan det være en real utfordring å få en på kroken, særlig på lav vannføring. Elvens vannstand svinger svært raskt, og man kan gjerne få flere «flomtopper» i løpet av en uke. De dagene hvor elven er lav og fisken sky er man best tjent med å bruket iden nede ved Urvoldvatnet. Her samler det seg store mengder fisk ved elveoset hvor de venter på høyere vannføring. En virkelig hotspot.  For å ha størst mulig glede av stedet er det en fordel at man er villig til å fiske i Urvoldsvatnet.


Oppgangen av fisk begynner normalt sett rundt 10. – 15 juni.  De første to ukene av sesongen prises derfor lavere.


Fiskeregler

  • Fiskekort er kun gyldig sammen med bevis for betalt fiskeravgift.
  • Fisketid: Ørret: 1.6. – 14.9. Røye: 1.7. – 31.8. Laks: 1.7. – 15.8.
  • Kvoter (sesong per fisker): Ørret: 5. Røye: 1. Laks: 1. Hver fisker har kun lov til å avlive én (1) ørret fanget i øvre elv, oppstrøms Urvoldvatnet. Røye er fredet i øvre elv.
  • Redskap: Tillatt redskap er flue, sluk, spinner og wobbler. I perioden 01/8 – 14/9 er det kun tillatt å fiske med flue, hvor fluesnøret utgjør kastevekten, i Urvoldelven (oppstrøms vatnet).
  • Annet: All sjørøye over 40cm skal settes tilbake. All sjøørret og laks over 60 cm skal gjenutsettes.

Husvære

Hytta er ca 45 m2. Der er oppholdsrom m/kjøkken, spisegruppe og sofagruppe, 2 soverom med familiekøyer og hems for 2. Uthus med vedfyrt badstue, dusj og utedo. Propan komfyr med stekeovn. Propankjøleskap med frys og rikelig utstyr av kopper og kar. Solcellepanel med 230V konverter og USB lader. Ekstra dypfryser på nærmeste gårdsbruk (10 min. kjøring).

Oppredde senger ved ankomst. Eget naust med brisker ved Urvoldvatnet hvor fiskeutstyret kan ligge til neste dag.


Priser

Eksklusivt fiske for inntil 6 personer, inkludert overnatting Urvoldvassdraget, i en uke:

Fra sesongstart frem til 13. juni: fra 3084,- NOK per person (18.500,- NOK)

Fra 13.juni frem til 15. august: fra 4417,- NOK per person (26.500,- NOK).

Mot et tillegg i pris på 4000,- utvides eneretten på fisket til å gjelde hele anadrom strekning av vassdraget (Ureidet, Urvoldvatnet og øvre elv).


Fra 15. august frem til 9. september: fra 5083,- NOK per person (30.500,- NOK).

I perioden 15/8 – 09/9 er enerett på fisket i hele anadrom strekning av vassdraget (Ureidet, Urvoldvatnet og øvre elv) inkludert i prisen.

Depositum 3 500,- NOK.

Priser gjelder for opptil 6 personer. For mer enn 6 personer kommer et tillegg på 2000,- NOK per person per uke. Det betales et depositum ved booking av tilbudet mens resterende sum innbetales før fastsatte frister innen ankomst. Det betales for gruppen i sin helhet. Nærmere betalingsinformasjon gis ved booking.

Ta kontakt dersom interesse eller spørsmål.


I Perioden 15/8 – 09/9 er det mulig å bestille kortere opphold på hhv. 3 og 4 dager med følgende priser:
Lørdag – Onsdag: 17.500,-
Onsdag – Lørdag: 13.000,-
Kontakt Plahtes Eiendommer på epost eller telefon for bestilling av opphold på 3 eller 4 dager i perioden 15/8-09/9.

BOOK NÅ

Kontakt

Plahtes Eiendommer
Telefon: (+47) 988 44 334
E – post: emil@plahte.no


Lenker

Se mer på Plahtes hjemmesider, eller følg på Facebook

Andre tilbud i Bindal Andre tilbud i Nordland