Doktortjønna ­Friluftsområde

Friluftsparken ved Doktortjønna på Røros er perfekt for barnefamilier og har aktiviteter for hele familien. Her kan du blant annet fiske ørret i tjønna, eller besøke husdyrene på området. Friluftsparken ligger i […]

Friluftsparken ved Doktortjønna på Røros er perfekt for barnefamilier og har aktiviteter for hele familien. Her kan du blant annet fiske ørret i tjønna, eller besøke husdyrene på området. Friluftsparken ligger i tilknytning til et Nasjonalparksenter for Femundsmarka Nasjonalpark og andre verneområder i Rørosregionen.

 

Rørosmuseet inviterer hele familien – og barna spesielt – til morsomme og lærerike opplevelser ved Doktortjønna friluftspark! Barn og ungdom fisker gratis i Doktortjønna og Rørosmuseet, som drifter området og aktivitetene, har fiskestenger til utlån. Røros Jeger- og Fiskerforening setter årlig ut ørret så sjansen for å få fisk er god her.

 

Doktortjønna er et populært friluftsområde med aktiviteter for hele familien. Rundt tjønna er det tilrettelagt med natursti med tema biologi og økologi knyttet til vann. Området i sin helhet er egnet for mange mindre vandreturer, rast og opplevelser. Her kan du kjøre Elias-båten, padle i kano, prøve spellflåten, fløte tømmerstokker i tømmerenna, lafte lekehus, besøke husdyra, eller leke i de mange morsomme klatre- og balanseapparatene. I Nasjonalparksenteret finner du utstillinger og informasjon om Femundsmarka nasjonalpark og en enkel kafé med kaffe og enkle lunsjretter om sommeren.

 

Se www.rorosmuseet.no  for mer informasjon om aktiviteter og dagsprogram.

 

Fisketips

   

Andre tilbud i Røros Andre tilbud i Trøndelag

Kart