Friluftsparken ved Doktortjønna på Røros er perfekt for barnefamilier og har aktiviteter for hele familien. Her kan du blant annet fiske ørret i tjønna, eller besøke husdyrene på området. Friluftsparken ligger i tilknytning til et Nasjonalparksenter for Femundsmarka Nasjonalpark og andre verneområder i Rørosregionen.

Rørosmuseet inviterer hele familien – og barna spesielt – til morsomme og lærerike opplevelser ved Doktortjønna friluftspark! Barn og ungdom fisker gratis i Doktortjønna og Rørosmuseet, som drifter området og aktivitetene, har fiskestenger til utlån. Røros Jeger- og Fiskerforening setter årlig ut ørret så sjansen for å få fisk er god her.

Doktortjønna er et populært friluftsområde med aktiviteter for hele familien. Rundt tjønna er det tilrettelagt med natursti med tema biologi og økologi knyttet til vann. Området i sin helhet er egnet for mange mindre vandreturer, rast og opplevelser. Her kan du kjøre Elias-båten, padle i kano, prøve spellflåten, fløte tømmerstokker i tømmerenna, lafte lekehus, besøke husdyra, eller leke i de mange morsomme klatre- og balanseapparatene. I Nasjonalparksenteret finner du utstillinger og informasjon om Femundsmarka nasjonalpark og en enkel kafé med kaffe og enkle lunsjretter om sommeren.

Se www.rorosmuseet.no  for mer informasjon om aktiviteter og dagsprogram.

Fisketips

   

|

Andre tilbud i Røros Andre tilbud i Trøndelag fylke