Bjordalen

Bjordalen er et fjellfiskeeldorado i Skarvheimen hvor du får tilgang til 20 fiskevann fordelt i et område på ca 63 000 dekar. Området gir et spennende sportsfiske etter ørret med varierte muligheter. Området har også en rendyrket fluefiskesone. Med et begrenset antall fiskere i området til enhver tid vil du her få følelsen av å ha fjellheimen helt for deg selv.

Bjordalen er et fjellfiskeeldorado i Skarvheimen hvor du får tilgang til 20 fiskevann fordelt i et område på ca 63 000 dekar. Området gir et spennende sportsfiske etter ørret med varierte muligheter. Området har også en rendyrket fluefiskesone. Med et begrenset antall fiskere i området til enhver tid vil du her få følelsen av å ha fjellheimen helt for deg selv.


Skarvheimen er et høyfjellsområde som byr på elementer fra både vestlands- og østlandsnatur. Her finnes alt fra brede daler og vide flyer, til spisse tinder og stupbratte lier. I Skarvheimen ligger Bjordalen, som med sine 20 høyfjellsvann liggende mellom 1 300 -1 5oo m.o.h., byr på et eksklusivt fiske etter sølvblank og sprek fjellørret i krystallklart vann.

Når du kommer inn i området vil du oppleve følelsen av å være skjermet fra omverdenen og du vil kunne nyte fjellet ro. Så la skuldrene senkes, finn frem fiskestanga og vend nesen mot ett av fiskevannene.


Fisket i Bjordalen

Bjordalen har fisketilbud som passer for alle. Flere vann ligger i nær tilknytning til vei som gjør det godt egnet for barnefamilier, her er vann som passer til «fjellfanten» som vil ta ryggsekken og fjellskoene fatt, og her er vann som er kun forbeholdt fluefiske for spesialistene. Men det aller meste er åpent for bruk av all sportsfiskeredskap.


Fiskesesongen i området varer fra ca. 10. juli  til 15. september, noe avhengig snøforhold. Når du fisker i Bjordalen får du nær sagt hele det 63 000 dekar store området for deg selv. Fiskekortet ditt er inkludert ved leie av en av de fem hyttene i området, og man også få tilgang til båt på flere av vannene.


Fiskebestand

Fisket forvaltes  på et kunnskapsbasert grunnlag og fiskeregler tilpasses ressursene i de enkelte vann. Ørreten er av meget fin kvalitet og størrelse. Gjennomsnittstørrelsen generelt for alle vannene i området er rundt 400 g men det blir tatt ørret opp mot halvannen kilo. Det er stor variasjon mellom de ulike vannene. Noen er grunne og godt egnet for fluefiske mens andre er dypere der du nok vil ha størst hell med sluk eller mark.


Der produksjonen tillater det har man lagt opp til at man også kan høste litt. I Kaldevatn, Nedre Bjordalsvatn og Mjåvatn er det derfor lov å bruke oter. Mens det I Øvre og Nedre Skardalstjern i tillegg kan fiskes med garn som en del av kultiveringen. Dette fordi disse vannene produserer mer enn næringsgrunnlaget tilsier.


Egen fluefiskesone

I Grindevatna (3 småvann som ligger ca. 1375 m.o.h.) finner man fluesonen. Vannene er lett tilgjengelige fra vei, samtidig som det er enkelt å vandre mellom de i det lette og karrige høyfjellsterrenget som omgir de. Fluefiskesonen gjelder to av Grindevatna, hvor kun klassisk fluefiske er tillatt.

Dette er veldig spennende fiskevann som passer for fluefiske fra land når kilosørretene kruser på næringssøk langs marbakkekantene eller inne på grunna. Er fisken i støtet får du en opplevelse du sent vil glemme når vårfluene danser over vannflata. For ikke snakke om når horder av Bibio blåser utover vannene i august.


I fluesonen skal all fisk over 35 cm settes tilbake. Kvote på 1 fisk under 35 cm for begge fiskevann pr. fiskedag. Når dagskvoten er oppfylt skal fisket opphøre til neste dag.  Fiske kan bare skje i tidsrommet fra 08.00 til 22.00. Fiske utenom dette tidsrom må skje i «fellessonen».


I det tredje og største Grindevatnet forvaltes fisket med prinsipp av et rettet uttak. Her skal all fisk under 30 cm og større slank fisk med stort hode avlives. Feit fisk i god kondisjon og som har god vekst skal settes tilbake i vannet.


Hyttene

Det er fem separate hytter til leie, med tilsammen 21 sengeplasser. Hyttene har ulik standard og tilrettelegging. Her finnes alt fra helt fra vanlig og enkel standard til èn høystandard hytte. Utleiehyttene ligger spredt innover fjellet, hvor tre av hyttene ligger i tilknytning til vei.

I hyttene finnes det vedovn eller parafinovn til oppvarming, propankokeplater, alt av koke / kjøkkenutstyr, stearin og parafinlamper. Hyttene har ikke innlagt vann eller strøm. Drikkevann hentes i nærliggende bekker/vann eller må medbringes. Sovepose må medbringes av leietaker.


Hytter leies ut på ukesbasis (søndag – søndag) eller som halve uker (søndag – torsdag / torsdag – søndag). Ankomst nye gjester fra kl. 15.00. Avreise innen kl. 13.00. Nøkler hentes og avleveres etter nærmere avtale på gården til utleier. Sluttvask av hytter er ikke inkludert i leien.

For mer informasjon om de enkelte hyttene, se Bjordalen Jakt og Fiske.


For booking tas kontakt med utleier Anders Walla.


Priser

Halv uke, inklusive fiskekort fra NOK 3 900,- | Hel uke, inklusive fiskekort fra NOK 6 900,-


Reise og annen informasjon

Bjordalen ligg i Borgundsfjella i Lærdal kommune og streker seg fra Lærdalsdalen i vest og helt til Buskerud fylkesgrense i øst. Området ligger i hjertet av Skarvheimen, midt i mellom Bergen og Oslo og hører til en av Nesegårdene i Lærdal.


Fra sør-øst er korteste vei Rv 7 til Gol, deretter  Rv 52 over Hemsedalsfjellet til du møter E 16 ved Borlaugskrysset. Ta E16 mot Lærdal i ca 9 km og følg skilting til Borgund stavkirke. Gården der du henter nøkler ligger 1,5 km nedenfor stavkirka.


Fra Bergensområdet følger du E16 til Lærdal og videre oppover dalen. Kjør gjennom 2 tunneler, rett etter tunnel nr 2 ta av til venstre og følg skilting til Borgund stavkirke. Gården der du henter nøkler ligger 1,5 km nedenfor stavkirka.


Selve Bjordalen er lett tilgjengelig gjennom en 20 km lang bomvei.  Avstanden til de ulike vannene varierer – Noen ligger helt ved veien mens andre må du ta bena fatt i områdets lettgåtte og karrige høyfjellsterreng. Det er 5 km å gå til det vannet som er lengst unna.

Vær oppmerksom på at Bjordalen har begrenset mobildekning!


Kontakt

Anders Walla | Telefon:+47 90 82 19 19 | E-post:walla.anders@gmail.com


Lenker

Hjemmeside |

Andre tilbud i Lærdal Andre tilbud i Vestland