Barnevennlig ­fiske ­i ­Båttjønndalen

Båttjønndalen, en praktfull seterdal der flere fjellvatn ligger på rad og rekke i et rikt fjell- og seterlandskap, men lett tilgjengelig langs vei. Ved Langen har Ålen fjellstyre også lagt til rette […]

Båttjønndalen, en praktfull seterdal der flere fjellvatn ligger på rad og rekke i et rikt fjell- og seterlandskap, men lett tilgjengelig langs vei. Ved Langen har Ålen fjellstyre også lagt til rette for fiske for bevegelseshemmede, med brygger, benker og bålplass. Et fiskevann som passer for alle.

 

Båttjønndalen ligger i Hersjedal statsallmenning og Øyungen landskapsvernområde, sør-vest i Holtålen kommune.  Denne 292.000 dekar store allmenningen tilbyr fiske i totalt 4 sjøer og et utall mindre fiskevann tilgrensende mot Forollhogna Nasjonalpark. Dette er et rikt område med lange brukstradisjoner og setring, og som i dag er et attraktivt område for fiske og friluftsliv.

 

Ved Langen i Båttjønndalen har fjellstyret tilrettelagt for fiske for handikappede med 5 fiskebrygger, rullestolsti (150 m), handikapptoalett, benker og bålplass. Fiskeplassen passer også svært godt for barn og familier på tur. Øvrige vann i Båttjønndalen ligger også nært seterveien som gir lett atkomst til godt fiske etter ørret og røye av varierende størrelse. Her finnes også riktig fin fisk

 

I tillegg til fiske er turen til Båttjønndalen en opplevelse på grunn av det rike kulturlandskapet og den gode utsikten til Øyungen. I området er det muligheter for å oppleve aktiv seterdrift ved Elgsjømoen kombinert med servering av setermat. Og er man riktig heldig kan man oppleve det spesielle Hessdalsfenomenet, populært kalt UFO.

Det er lett adkomst gjennom Båttjønndalen via bomveg fra Hessdalen og inn til Hersjøen. Du kjører opp Hessdalslia fra Ålen, til du er oppe på Hessdalskjølen. Så er det 2,8km til avkjøringen til høyre, som er skiltet Båttjønndalen. God tur!

Fisketips

   

 

Fiskekort

Fiskekort gjelder for kalenderåret. Fiskekort selges for den enkelte statsallmenning, og som felles fiskekort  for Ålen Statsallmenninger (Gauldal, Hersjedal og Holden Statsalmenninger). NB: Døgnkort selges kun for de enkelte allmenninger, ikke fellesområdet.

 

Priser:

Døgn NOK 100,00 | Uke NOK 300,00 | Sesong NOK 600,00

Kjøp fiskekort Rapporter fangst

Fiskeregler

NB: Utdrag fra fiskereglene

  • Fisketid hele året.
  • Tillatte fiskeredskaper er flue, mark og sluk.
  • Bruk av agnfisk, død eller levende, er ikke tillatt.
  • Fiskekortet er personlig og kan ikke overdras. Fiskekortet er ikke gyldig uten identifikasjon.
  • Barn og ungdom under 18 år fisker gratis.
  • All fangst skal innrapporteres.
  • Brudd på fiskereglene kan medføre anmeldelse.

Les fullstendige fiskeregler på Fjellstyrets hjemmesider eller skriv ut  fra Haltdalen fjellstyre – Fiskeregler pdf

Annen informasjon

Vis respekt for dyrket mark. Gå ikke over jorder.

Ta med all søppel hjem. Miljøet i fjellet og langs vassdrag er et felles ansvar.

Vis hensyn til bebyggelse og allmenn ferdsel.

Linker

Fjellstyrets hjemmesider

Andre tilbud i Holtålen Andre tilbud i Trøndelag

Kart