Fine ­høstdager ­ved ­Galtsjøen

Av André Brun/Elisabeth Eriksen Høsten er en flott tid for å fiske harr, og selv om ørreten nå er fredet i de fleste elver og vann, er det fortsatt gode muligheter for […]

Av André Brun/Elisabeth Eriksen

Høsten er en flott tid for å fiske harr, og selv om ørreten nå er fredet i de fleste elver og vann, er det fortsatt gode muligheter for fluefiske. Et godt tips til den som ennå ikke har lagt planer for høstferien! Vi la i uke 39 turen til Galtsjøen for å fiske harr, og denne gangen lå vi på Smith Seter, som eies av folka på Galten gård. Den hytta ligger perfekt til rett ved Galthue, som er starten på Femundselva. Et perfekt utgangspunkt for høstfiske etter harr!

På oversiden av Galtsjøen kommer du til noe som heter Galtstrømmen. Det er et stort område med grunne strømmer som er veldig produktivt, og her finnes mange standplasser for fisken, og også gode vademuligheter.

 

Ved Smith seter ligger Galthue som er et veldig fint utløpsos. Bor du på Smith seter så har du også tilgang på båt, så utløpet kan lettvint fiskes fra begge sider.

 

Elisabeth Eriksen og André Brun med en fin høstharr fra Galtstrømmen. På solrike dager er harren vakvillig, og i motsetning til ørreten, så gyter ikke harren på høsten. Den har fullt opp med å spise insekter og fete seg opp til den kommende vinteren.

 

Galthue har mange fine fiskeplasser, og i midten renner hovedstrømmen som er fin både til tørrfluefiske og nymfefiske.

 

Mathias Østlie med en fin harr fra Galthue.

 

Galten gård har de flere båter til utleie, og da har man store muligheter til å fiske både på Galthue, oppe ved Galtstrømmen, eller også fiske utpå sjøen etter sik om man vil.

 

Fine fluefiskedager på høsten må nytes i fulle åndedrag, for snart er vinteren her.

 

Smith seter er ei gammel og fin tømmerhytte med lang fluefiskehistorie. Den er også betydelig oppgradert i de senere år. Her kan du lese mer om historien og hytta: http://www.smithseter.no

Her booker du overnatting på Smith seter: http://www.galtengard.no

 

Det meste dreier seg om fluefiske på Smith seter, både praten rundt bordet om kveldene og alle gamle bilder på veggene. Her f.v: Stig Brandvold, Mathias Østlie, Elisabeth Eriksen og Henning Foss Watterud.

 

Fluefiske handler ikke bare om fiske, men også å ha det trivelig på tur. Og nå på høsten er sesongen på hell og alle har lave skuldre etter en lang sesong. Det er en fin tid for å nyte både fluefiske og godt selskap langs elva.