Etappe ­8

- Galtstrømmen

Tenk deg at du har en måned til rådighet til å bare fiske. Hvordan legger du opp ruta? Her får du en tenkt flueturné i Fishpots kjerneområder – Tour de Fishspot 2021.


Galtstrømmen – I Engelskmennenens fotspor.


Galtstrømmen ligger mellom Galthåen og Galtsjøen, nedenfor Isterfossen. Den er en av de virkelig klassiske fishspots i Engerdal, og en del av norsk og internasjonal fluefiskehistorie.


Korte grunne strømmer, mellom to vann, er som regel svært næringsrike. Det er ikke tilfeldig at du kan få stor ørret og harr, men også sik i rekordformat i dette området. Det er en usedvanlig rik og variert insektfauna som har gjort Galtstrømmen og omegn viden kjent for vakfester av en annen verden – hvis du treffer klekkingene.

Det kan vi på ingen måte garantere, men velger du Galten gård eller Smithsetra som oppholdssted mellom fiskeøktene, kan vi garantere god stemning og lave skuldre.

Båt er en fordel i hele fiskeområdet og kan leies på Galten gård.


Store mengder vann og store steiner gjør området stedvis utfordrende å vade. Vadestav og gode vadestøvler er en fordel. Båt eller annen farkost kan være svært nyttig, både som transportmiddel, men også som fiskefartøy når de store vaker utenfor kastehold fra land.

Velger du Smithsetra som oppholdssted blir du en del av en lang rekke fluefiskere som startet i 1892 da brødrene Smith fra London fikk setra bygd. Setra er nå restaurert og vi kan ikke tenke oss noen bedre ramme for avslapning etter det heftige fisket området kan by på.

I slutten av juni klekker den store døgnflua Epheemera vulgata her, og da kan du gjøre storeslem. Norgesrekorden på sik er fra Galtsjøen (4,15 kg).




Utstyr

Vadestav og vadere Fluestenger i klasse 4–6. Bruk gjerne en sekserstang hvis du skal kaste tunge streamere etter ørreten.



FORRIGE STOPP:

Kvennan – Med kort snøre etter storharren


NESTE STOPP – Etappe 9:

Galthodet – storsikens rike


Plan B

Du er midt i smørøyet for fiske i Engerdal. I tillegg til Galtstrømmen og Isterfossen har du mulige avstikkere til elver som Femundselva, Tufsingdalen, fjellvann med stor røye og ørret og hele Femundsmarka nasjonalpark.