Etappe ­7

- Kvennan Fly Fishing

Tenk deg at du har en måned til rådighet til å bare fiske. Hvordan legger du opp ruta? Her får du en tenkt flueturné i Fishpots kjerneområder – Tour de Fishspot 2021.


Kvennan – Med kort line etter storharren

Når Glomma har sunket til normal vannstand for sommeren er det duket for harrkalas på Kvennan camping. Går du lei av harr, huser også elva noen virkelig voksne ørreter, samt er lettvadet og variert.


På Kvennan kan du fiske grådig storharr rett utenfor hyttedøra, en fin bonus etter å ha jaktet de sky ørreten i Grimsdalen. En av de største harrene som er tatt i Norge, ble faktisk tatt et par fluekast unna hyttene nærmest elvebredden. Den var 67 cm lang og ville fått den gjeldende norgesrekorden på harr tatt på flue på 1,9 kilo til å se ut som yngel.

Effekten av maksmålsforvaltningen er tydelig ved at gjennomsnittsharren har blitt betydelig større. Både ørret og harr strekker seg regelmessig over 45 cm. Det tas noen ørreter opp mot fire kilo hvert år.


Glomma ved Kvennan er et ypperlig sted å trene sine ferdigheter innen nymfefiske. Hvis du virkelig vil lære knepene innen kortlinenymfing leier du deg en guide.


Elva er grei å vade, men stor. Du må ofte vade et stykke for å komme på nymfehold. Harren begynner å samle seg når vannstanden synker. Har du først funnet en, fortsett gjerne i samme område. Ta natta i bruk hvis du er på jakt etter de store ørretene i elva.

Fluesonen som starter ved Eidsfossen er over 15 km lang. Rett utenfor campingplassen er det tillatt med mark og sluk.

Sjekk også Tolga-sonen hvis du er i området. Sonen er sju km lang og ligger overfor fluesonen. Elva er storsteinet og vanskelig å vade i Tolga-sone, men det er godt med ørret i de raske strømmene.


Utstyr

Vadestav. Lette fluestenger i klasse 3–5. Gjerne lange nymfestenger på 10–11 fot til kortlinenymfing. Bruk gjerne en sekserstang hvis du skal kaste tunge streamere etter ørreten.
FORRIGE STOPP:

Grimsa – spritklar nasjonalromantikk


NESTE STOPP – Etappe 8:

Galstrømmen – i engelskmennenes fotspor


Plan B

Hvis Glomma går større enn du trives med, og klekkingene ikke er skikkelig i gang har du en rekke elver innen rekkevidde. Elver som Hola og Tunna har strekk som kan overraske selv den mest blaserte fluefisker. Hvis du vil ha variasjon fra elvefisket, er det stor fin ørret i innsjøene i Hodalen.