Etappe ­10

- Isterfossen

Tenk deg at du har en måned til rådighet til å bare fiske. Hvordan legger du opp ruta? Her får du en tenkt flueturné i Fishpots kjerneområder – Tour de Fishspot 2021.


Isterfossen – intens vakfest


Ved utløpet av innsjøen Isteren kan varme sommerkvelder gi klekkinger som fungerer som en magnet på storfisk som vanligvis lever i den store innsjøen.


Både harr og ørret siger ned på kveldene når mattilgangen er god. Harren er på jakt etter insekter, mens ørreten er mer altetende og ikke nøler med å ta en småfisk eller tre. Du bør altså være rigget for både tørrflue- og streamer når du skal lokke Isterfossens grovvokste innbyggere til dans.

Husk bare å ha grov nok fortom på streamerstanga. Mange fluefiskere har stått slukørret tilbake når en ørret i kolaformat har stukket av med både streamer og halve fortommen.

Det er ingen begrensninger i antall kort som selges i området, så har du uflaks kan det bli litt folksomt. Da har du heldigvis mange andre muligheter i alle retninger.

EN av fordelene med dette vassdraget, som påvirker alle de tre fluesonene, er at vannstanden er relativt stabil. Den store innsjøen Isteren fungerer som en buffer for både tørke og flom.

Båt er en fordel i hele fiskeområdet og kan leies på Galten gård.


Store mengder vann og store steiner gjør området stedvis utfordrende å vade. Vadestav og gode vadestøvler er en fordel. Båt eller annen farkost kan være svært nyttig, både som transportmiddel, men også som fiskefartøy når de store vaker utenfor kastehold fra land.

Velger du Smithsetra som oppholdssted blir du en del av en lang rekke fluefiskere som startet i 1892 da brødrene Smith fra London fikk setra bygd. Setra er nå restaurert og vi kan ikke tenke oss noen bedre ramme for avslapning etter det heftige fisket området kan by på.

I slutten av juni klekker den store døgnflua Ephemera vulgata her, og da kan du gjøre storeslem.Utstyr

Vadestav og vadere

Fluestenger i klasse 4–6. Bruk gjerne en sekserstang hvis du skal kaste tunge streamere etter ørreten.
FORRIGE STOPP – Etappe 9:

Galthodet – storsikens rike.NESTE STOPP: Rena – siste stopp


Plan B

Du er midt i smørøyet for fiske i Engerdal. I tillegg til Galtstrømmen og Isterfossen har du mulige avstikkere til elver som Femundselva, Tufsingdalen, fjellvann med stor røye og ørret og hele Femundsmarka nasjonalpark.