Det ­braker ­løs ­på ­Kvennan ­Fly ­Fishing

Både nymfefiskere og de som sverger til flytende fluer gjør gode fangster.

Ti dager etter åpningen av fisket på Kvennan Fly Fishing traff et kraftig regnvær området. Elva steg, og vakingen avtok. Men det tok som vanlig ikke lang tid før Glomma sank og klarnet opp, og fisken viste seg oftere og oftere i overflaten igjen.

Vanntemperaturen er nylig målt til 11C og det ventes noe nedbør i området i tiden framover, trolig en ren fordel for resten av sesongen.

Treffer du akkurat på vannstandstoppen etter et kraftig regnvær, er det en gylden anledning til å teste nymfeferdighetene, eller gå etter en av KFF’s store ørreter med en kraftig streamer.

Det er som vanlig tatt et solid antall harr av grov kaliber denne sesongen, og noen av sesongens mest interessante døgnflueklekkinger er rett rundt hjørnet.

Variert meny

Siden strekningen er så rik på insektarter får du mange klekkinger gjennom sesongen. Selv om nymfefisket kanskje gir mest fisk per dag, er vakaktiviteten på Kvennan som regel svært god når forholdene ligger til rette for det.

Du kan ha godt tørrfluefiske helt til elva stenger, og Kvennan er et ypperlig sted for å strekke fluesesongen et godt stykke inn i oktober, uansett hva slags fluer du liker å ha på fortommen.

Tørrfluefisket var i gang så tidlig som i begynnelsen av juni, og med det været som meldes framover kan fluefiskere glede seg til variert og spennende fiske etter stor harr og enda større ørret på Kvennan Fly Fishing.

Få fersk informasjon fra Kvennan Fly Fishing

Nysgjerrig på Kvennan? Les mer om hva som gjør strekningen så attraktiv for fluefiskere.
Kvennan Fly Fishing legger ut informasjon om temperatur, vannstand, fangster og generelle fiskeforhold på sine nettsider. Følg dem gjennom sommeren for siste nytt fra elva.

Kvennan Fly Fishing innførte strenge fangstbegrensinger og maksmål for 15 år siden. Dette har gjort at harrbestanden i elva er i svært god forfatning, og stor harr (over 50 cm) tiltrekker seg fluefiskere fra fjern og nær. Kvennans store ørreter har også fått bedre sjanser til å vokse seg enda større på grunn av maksmålet, selv om de en sjelden gang havner i håven.

Ønsker du å fiske en lang variert strekning, egnet både for tørrfluefiske og nymfeteknikker med kort line, med stor fisk og gode vadeforhold? Da er Kvennan noe av det beste Skandinavia har å by på.