August ­rapport ­fra ­Rena

Av André Brun og Elisabeth Eriksen Vi skriver august, og det pleier å være en god tid for fluefiske i Rena. Dette er generelt tiden for vårfluer, og du kan oppleve at […]

Av André Brun og Elisabeth Eriksen

Vi skriver august, og det pleier å være en god tid for fluefiske i Rena. Dette er generelt tiden for vårfluer, og du kan oppleve at fisken vaker på eggleggende voksne vårfluer på kvelden, men også døgnfluer både dag og kveld.  Sent på kvelden kan du også forvente at ørret og harr tar svømmende vårfluepupper (Som vi kaller «svømmepupper»), og det er det de fleste fluefiskere håper på rundt denne tiden. Da stiller fisken seg ofte langs land, og tar svømmepuppene i det de svømmer inn mot land for å klekke. Så om du har tid til overs, så er dette en god tid å besøke Renaelva!

 

 

Elisabeth og André speider etter vak en fin hverdag i august. Det kan klekke ganske lokalt, så det kan lønne seg å undersøke flere steder i løpet av dagen.

 

 

Renaelva har eksepsjonelt flotte harrer, og er du virkelig ute etter stor harr, så er denne elva et godt tips. Her er André Brun med en av elvas dronninger.

 

 

Renaelva er også kjent for sine fine ørreter av ofte god størrelse. Her har Elisabeth akkurat fått et flott eksemplar. Det er et rikt insektsliv i Renaelva, så fisken er ofte aktiv.

 

 

En stor sik lot seg også lure av ei «Brun’s vårfluepuppe».

 

 

Rena Fiskecamp er en av de faste møteplassene for elvas fluefiskere. Her er det mange rom til leie, og også en kafé som man kan sitte og kose seg og snakke fluefiske. Her serveres både mat og drikkevarer, og det er en egen liten Flyshop som du kan supplere nødvendig flueutstyr. http://www.renafiskecamp.no

 

 

På kveldene er det sosialt, og her blir det delt både fiskehistorier, fluer og tips. En fin måte å treffe fiskekompiser på. F.V Elisabeth Eriksen, André Brun, Mathias Østlie, Markus Hoffmann og Jon Erlend Sundnes.

 

 

Akkurat disse augustdagene perset Elisabeth på harr med et vakkert eksemplar på 1,2 kilo. Renaelva er virkelig elva hvis du er ute etter massive klekkinger og stor fisk. Elva er vindutsatt, men treffer du riktig dag med vindstille varmt vær, så er sjansene gode for å komme borti fine fiskesituasjoner.

Book fiskekort hos www.fishspot.no