Hardangervidda ­med ­sykkel

Hardangervidda med sykkel er en opplevelse som du bare må forsøke! Følg de gamle ferdselsårene (slepene) i dette unike fjellområdet og opplev Hardangervidda Nasjonalpark på sitt beste. Øvre Numedal Fjellstyre anbefaler sykkelruter […]

Hardangervidda med sykkel er en opplevelse som du bare må forsøke! Følg de gamle ferdselsårene (slepene) i dette unike fjellområdet og opplev Hardangervidda Nasjonalpark på sitt beste. Øvre Numedal Fjellstyre anbefaler sykkelruter med mulighet for overnatting i Hardangerviddas østlige deler. Kombiner en aktiv fjellferie med fiske etter flott og sprek fjellørret! 

 

Ønsker du deg en skikkelig utfordring kan du dra i vei på sykkel inn fra «Solheimstulen». Ei gammel slepe går der inn til Lågaros og fjellstyrehytta «Vegarhovd». Men på veien hit kan du ta deg inn på Drammen og omegn sin hytte «Ulvelilægeret» eller  Øvre Numedal sin steinbu «Bakkehytta» – ei steinbu i god stand med flotte fiskevann rett i nærheten. Ikke langt fra, ved Feitfisktjønn, ligger også «Dyrebu» som står åpen.

Når du har sykla omkring 3 mil, er du inne i Øvre Numedal statsallmenning. Der kan du fiske i over 50 vann og i tillegg  rennende vann i Geitvassdalen. Ønsker du ta en avstikker, anbefales «Muran» – ei stor steinbu nede ved Geitvatnet. Eller du kan henvende deg til fjellstyret og få tilsendt nøkkel til «Jegerbu».

 

Videre innover er det endel stein, men for en litt trent syklist, går det fint. Helt inn er det 45 km. Slepa stopper ved fjellstyrets hytte «Vegarhovd». Det frarådes å sykle lange turer med tung sekk. Sørg for å få vekta lavest mulig. Sykkelvesker eller tralle er best. En god terrengsykkel med demping og brede dekk er å foretrekke. Er du skikkelig sprek klarer du å komme helt inn i løpet av en dag. Ut igjen er det atskillig lettere.

 

Innerst inne er det muligheter for å ta seg til DNT-Oslo sin hytte «Lågaros» eller gå til «Råstugu» som er ei åpen steinbu. Den ligger nydelig til ut mot Bjornefjorden.

 

Andre tilbud fra Øvre Numedal Fjellstyre

Stangfiske på Hardangervidda ØstOvernatting for fjellfarende i Øvre Numedal Statsallmenning

 

Øvre Numedal Fjellstyre forvalter fisket i 57 vann på tilsammen 13000 da. Øvre Numedal statsallmenning ligger sentralt inne på Hardangervidda og grenser mot Telemark i sør og Hordaland i vest.  Fjellstyrets viktigste oppgave er å administrere brukerrettigheter i statsallmenningene til beste for de bruksberettigede og næringslivet i lokalsamfunnet, samtidig som de skal ivareta både lokalsamfunnets og storsamfunnets naturvern- og friluftsinteresse.

Andre tilbud i Nore og Uvdal Andre tilbud i Viken