11.Nilsfinndalen

Åbjøra ­– ­Eksklusivt ­fiske ­fra ­øverste ­hylle

Tenk deg 7 kilometer med variert elv i storslagen natur, langt fra folk vei med egen hytte som nytes sammen med gode venner. Lengst sør i Nordland finner du Binndalen og et variert fiske hvor brunørret, sjøørret og laks ikke er lang fra hverandre.

Tenk deg 7 kilometer med variert terskelelv i storslagen natur, langt fra folk vei med egen hytte som nytes sammen med gode venner. Lengst sør i Nordland finner du Binndalen og et variert fiske hvor brunørret, sjøørret og laks ikke er lang fra hverandre. 

Les mer eller bestill fiske ved Åbjørgstua 

Elva Åbjøra med den tilhørende hytta Åbjørgstua er den første av flere tilbud fra Plahtes Eiendommer som vi skal presentere på Fishspot. Fisket forbundet med Åbjørgstua skjer i elva Åbjøra som er både laks og sjøørretførende, men her i de øvre delene av vassdraget er det brunørret som er dominerende. Elva er avsidesliggende og har hatt veldig lite fiskepress de siste 6-7 årene. Tilbudet er eksklusivt det vil si at man har hele elven for seg selv, og det til en pris på under 450 kr døgnet pr. person med hytte.

Fra sesongstart frem til 16. juni: fra 2166,- NOK per person  (13.000,- NOK)
Fra 17.juni frem til 9. september: fra 3000,- NOK per person (18.000,- NOK)

11.Nilsfinndalen
En av flere sideelver tilÅbjøra renner gjennom nydelige Nilsfinndalen.  Foto: Plahtes eiendommer.

Tilbudet som følger med Åbjørstua gir deg tilgang på eksklusivt ørretfiske i særpreget nordlandsnatur, langt unna andre folk. I tillegg er det muligheter for laks og grov sjøørret i samme elv. Dette er fisketilbudet for dere som er på utkikk etter de helt spesielle fiskeopplevelsene. Våre gjester har fiskerett på store områder og enerett til fiske i ca 7 km av elven Åbjøra. I de indre områdene ligger det et ekstra krypinn man kan benytte for bedre å utnytte fisket i øvre del av elven.

Åbjøra er som skapt for fluefiske med sine store partier med stilleflytende og glassklare vann, med mange fine standplasser for fisken. Elva har gode døgnflueklekkinger og stor, sky ørret. Her er det muligheter for «sightfishing» for den som klarer å bevege seg langs elvebredden uten å skremme fisken. Nederst i vassdraget renner elva rolig og bred gjennom landskapet mens den i de øvre delene veksler i større grad mellom kulper og stryk som huser grov ørret. En gammel traktorvei gjør det lett å følge elva innover dalen.

Les mer om Åbjørgstua og fisket som hører med her

Åbjørdalen nedenfor Reingardsmyra