1.mai ­åpner ­Renaelva ­igjen

Fra og med onsdag 1. mai er det igjen klart for fiskesesong i Renaelva. Du må nok forvente kaldt vann så tidlig i sesongen, med påfølgende neglesprett og lav overflateaktivitet. Men er […]

Fra og med onsdag 1. mai er det igjen klart for fiskesesong i Renaelva. Du må nok forvente kaldt vann så tidlig i sesongen, med påfølgende neglesprett og lav overflateaktivitet. Men er du målbevisst, og villig til å stå ofre helsa og dra på deg blærekatarr eller lungebetennelse, ender kanskje fisketuren med et stort smil om munnen likevel.  For det er gjerne tidlig sesong du kan komme i kontakt med elvas riktig store «bamser»!

 

Elva åpner for fiske på hele strekningen mellom Storsjødammen i nord, til samløpet med Glomma i sør. Er du fluefisker med tørrflue som interessefelt, kan du nok med fordel vente en stund enda da det klekkingen kan være mildt sagt sporadiske. Men liker du fiske med nymfe eller streamer kan du ha god uttelling. Likevel er det nok helst de som fisker målbevisst med Rappala eller tilsvarende som har mest hell nå til å begynne med.

 

Vårt tips? Tunge streamers eller Rapala som går litt ned på dype renner og høl. Da kan du komme borti slike som den Inge Rønning fikk på åpningsdagen: Ørret på 7,7 kg. Vi vil i samme omgang minne om at det er maks-størrelse forvaltning i Renaelva, og all ørret og harr over 40 cm skal settes skånsomt tilbake i elva.

 

 

Les mer om elva og kjøp fiskekort her: Renaelva eller Fluesona i Renaelva