Kilsbua

Kilsbua ligger idyllisk til 30 meter fra elvebredden, midt i fluesona ved Unsetåa. Med fullt utstyrt kjøkken og fire senger er dette et godt utgangspunkt for fiske i Rendalen.

Kilsbua ligger idyllisk til 30 meter fra elvebredden, midt i fluesona ved Unsetåa. Med fullt utstyrt kjøkken og fire senger er dette et godt utgangspunkt for fiske i Rendalen.

Kilsbua på Voll – Nystu Unset i Rendalen ligger idyllisk til 30 meter fra elvebredden, midt i fluesona ved Unsetåa. Her er det fine tørrfluestrekninger rett utenfor hytta både oppstrøms og nedstrøms. Engbua er nyrestaurert, med vei til døra og utsikt til elva. Her kan du være tett på ørret og harr i et karakteristisk slåttelandskap med løer og buer fra ljåslåttens og hesteredskapens tid.

Kilsbua ble tidligere bruk i slåtten, men er restaurert og flyttet på andre siden av elva. Det er bilvei helt fram til bua som har to fine rom med fullt utstyrt kjøkken, propanbluss, propankjøleskap, fire senger, ovn, bord og stoler. Det er ikke sengetøy utover pute, så her må du ta med soveposen.

Bo i den freda barfrøstua på Unset
Barfrøstua vår fra 1700-tallet er fredet og er en av landets få bevarte barfrøstuer, en bygningstype som var særegen for Østerdalen. Vi har møysommelig restaurert den etter antikvariske prinsipper, samtidig som den har nødvendige moderne bekvemmeligheter. Å bo her er en opplevelse i seg sjøl og her er det også mulig å feire en av livets store begivenheter med alt tilrettelagt.

Stua har 4-6 sengeplasser, moderne kjøkken og bad/do innomhus. Her er det dyner og puter, men lintøy må tas med.

Stedsangivelse

Garden Nystu Unset og barfrøstua ligger i Unsetgrenda i Rendalen kommune. Kilsbua på Voll ligger ved Unsetåa, midt i fluesona, 9 km nord for Unset. Unsetgrenda ligger ca 200 km fra Gardermoen, som er ca 3 timer kjøretur med bil og ca 100 km fra Røros, som er en kjøretur på 1,5 timer.

Andre tilbud i Rendalen