Det som nå kjennes som en alt for lang vinter og vår er på stadig vikende front, hvorpå den etterlengtede tiden av året, sommeren, med insekter i fleng – nærmer seg. I landets sørlige deler og i lavereliggende områder langs kysten har man nok kunnet nyte noen dager med fiskestanga i åpent vann allerede. Mens i andre områder er det først nå man ser isen begynner å slippe litt langs land.  Og kommer vi høyt nok over havet er det fortsatt pilkestikke og hul i isen som gjelder en stund til.

Men samme når isen går hos deg er det èn ting som er sikkert: At fjærmygg er det første som klekker, og at fisken ikke lar denne sjansen gå i fra seg!

Så om du ennå ikke har funnet frem fiskestanga, er det på tide å dykke ned i utstyrskassa og røske frem igjen utstyret fra i fjor nå. Kle på «arbeidsantrekket», kom deg til nærmeste isfrie skogsvann og frist en vinterrusten fiskerkropp med årets første ørret eller røye.

Atnavassdraget sto frem i all sin prakt i helgen, med flott vær, noen isfrie vann og vakende fjellørret. Da var vi ikke vanskelig å be. Og selv om ikke fiskene var så store, spiller det ingen rolle. Sesongen er i gang, 700 meter over havet!