«Grøftoterene» ­tilbake, ­del ­1

Utpå sommeren trekker "Grøftoterne" ned i skogkledde daler for å finne rennende vann. Her trasker de rundt i dagevis i pustende vaderbekledning på evig jakt etter vakende fisk. "Grøftoterene" heter egentlig Olav, Håvard og Sigbjørn. Den skogkledde dalen finnes i Dalsbygda og det rennende vannet kalles "Skrukka".

001

 

I månedsskifte mellom juni og juli kommer «Grøftoterene» trekkende tilbake til den samme elva i Dalsbygda.  Dagene brukes til ustanslig leting etter vakende fisk, god mat og fotografering.  Etter et par uker er de plutselig vekk før de ofte dukker opp igjen i august/september.  «Grøftoterene»  heter Olav, Håvard og Sigbjørn og er noen av de mest erfarne fiskerene i Vangrøfta det siste tiåret.  Svært gledelig er det at de tar mange bilder som de deler med Fishspot.  Her kommer del en fra 2014.  Over ser vi Olav kroke en pen fisk.  Alle foto: Sigbjørn Nygård.

 

003

Olav konstaterer at denne var godt over kiloen.

 

 

002

 

 

 

004

Et vakker «Skrukka-ørret»

 

 

005

Heldigvis setter disse «oterene» alle fisker tilbake.  «Grøftotere» livnærer seg i stor grad på fangst fra lokale nærbutikker.

 

 

006

Disse syntes også at fluefiske så interessant ut men var mer opptatt av de botaniske forholdene.

 

 

008

Nytt «take».

 

 

007

Ny fisk.

 

009

Det ser vel egentlig ut som om «oterene» har greie dager i Vangrøfta.  Del 2 og del 3 fra oternes besøk i Vangrøfta kommer…